Değişik Yazma Kodlarını Tek Bir Butonda Toplamak

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar Merhaba Ekli dosyamın yazıcı sayfasında sınıflar için toplu veya tek tek yazdırma çalışmaları var. Dosyam bu haliyle çalışıyor. Ancak bu kadar yazıcı butonu yerine tek bir buton konsa yazdırılacak sayfa mesela açılır listeden seçilse ve yazılacak sınıf (lar) L4 hücresine yazılıp butona tıklayınca; Mesela L4 hücresine 3 yazıldı ise tüm 3. sınıfları, mesela 2A yazıyorsa sadecene 2A sınıfını veya mesela T ise tüm okul sınıflarını ilgili sayfaya gönderip yazdıracak bir kod nasıl olabilir?

Birde yine bu tür çalışmalarla alakalı olarak böyle çok sayfalı yazdırma çalışmalarında deneme yaparken çok kağıt israfı yapıyorum. Ben de yazıcının usb kablosunu çekiyorum. Yazdırma kodunu çalıştırınca haliyle kağıt harcanmıyor. Yazıcı sekmesinde yazdırılan belgeleri göster diyince kaç sayfa gönderilmişse o bilgiye ulaşıyorum. Ama yazıcıya gönderilmiş olan bu belgelerin içeriğini göremiyorum. Acaba bunun bir yolu var mı? Yani uğraştığım kod yazıcıya sayfalar göndermiş ama istediğim sayfalar mı veya içeriği istediğim gibi mi olduğunu nasıl öğrenebilirim? Teşekkürler.

https://dosya.co/it8g5nj528m4/OGRENCI_PROGRAMI_deneme.xls.html