"." "," değişimi sorunu

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
normal kullandığım sayı formatım
###.###.##0,00 yani binlik ayıracım . ondalık ayıracım ,
internetten bir çizelgeyi kopyaladığım zaman oluşan çizeldeki sayı aynen şu
14556.46 gibi
hücreyi seçip CTRL+1 den isteğe uyarlanmış ayarında ###.###.##0,00 yaptığım zaman çizelgede sadece 1976 görünen yer 1976,00 oldu ama 14445.46 aynen duruyo

nerde hatam var excelin ayarlarından mı değişilmeli

ama sonuçta benim kullandığım ilk ayar değişmeyecek (binlik ayıraç = . ondalık ayıraç = ,)

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
excelde 1000lik ayracı virgüldür nokta değil? ama değiştirilebiliniyor :)

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın ömer hocam
araçlar/seçenekler/uluslararası ayarlamasından yaptığım zaman ben komple excel sistemimdeki ayarları değiştiriyorum
ama anlayamadığım yada olmasını istediğim şu A1:B10 arasına veri kopytaladım yapıştırdım ama
binlik ayıracı "." olarak ayarlanmış benim sistemimde "," olarak tabloya alıyo bunun çok basir bir şekilde değiştirilmesi olmuyo mu
=TOPLA.ÇARPIM(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;",";"");".";","))

bu formülü uyguladıktan sonra A1:B10 arası verileri A11:B21 e kopyalayarak sonuca ulaştım
tabloyu bir nevi altına birkez daha kopyaladım.

galiba şu olmuyo belirli bir veri kümesi seçip "." dan "," e geçiş olmuyo sistemde tümden ayar yapılıyo yanlış anlamamışımdır umarım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Linkte olasıklıkları açıklamıştım. Detaylı okumanızı tavsiye ederim.

En doğru yol ayıraç değiştirmektir. Bunu kalıcı bir yapı olarak düşünmeyiniz. Veri almadan önce değiştirin daha sonra tekrar eski haline çevirin.

Eğer bunu yapmak istemiyorsanız bul değiştir ile ilgili açıklamayı okuyunuz. Yalnız linkte de belirttiğim gibi tarihe dönüşen sayılarınız oluyorsa ayıraç değiştirmeyi uygulamanız gerekir.

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
teşekkür ettim ömer hocam

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın ömer hocam
birşeydaha sormak istiyorum
internetten kopyaladığım verileri C4:N14 arasına kopyaladım kopyalanan verilerin sayısal görünümü birini örnek verirsem 11491.59 ama sayıların 2-3 tanesini birden seçince toplam değer çıkmıyo yani metinsel bir veri gibi duruyolar

yerinekoy........ gibi formüllerle bu sayı olmayan verileri C18:N28 arasına formülleyerek hem sayıya dönüştürdüm hemde biçimini ###.###.##0,00 gibi ayarladım
=METNEÇEVİR(TOPLA.ÇARPIM(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(D8;",";"");".";","));"### ### ##0,00") formül ile

sayı gibi görünen fakat sayı olmayan bu verileri ilk kopyaladığım yapıştırdığım C4:N14 arasında sayıya dönüştürüp sayı biçimini değişemezmiyim ki aynı tablodan altına bir daha yapmama gerek kalmasın

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Yazı uzun olduğu için okumadınız sanırım. Yardımcı sütun ile geçici çözümler kullanmanızı tavsiye etmem.

C4:N14 arasını seçin,

ctrl h ( bu değiştir )

Aranan Değere: , ( virgül simgesi) yazarak tümünü değiştir. İşlemi bitirmeden;

Aranan Değere: . ( nokta simgesi)
Yeni Değere : , (virgül simgesi) yazarak tümünü değiştir butonuna basarak işlemi bitirin.

Eğer hala sayıya dönüşum olmadı ise;

Aranan değer bölümüne: klavyenin space tuşu ile bir boşluk bırakın ve tümünü değiştir butonuna basın.
İşlemi bitirmeden bu sefer, Aranan değere: alt 0160 tuş kombinasyonu nu çalıştırın ve tümünü değiştir butonuna basarak işlemi sonlandırın. (Bu tuş kombinasyonu damga(160) karakterini oluşturur.)

Yine sayıya dönüşmediyse;

Boş bir hücreye 1 yazın ve imleç bu hücredeyken fare ile sağ klik yaparak kopyala seçeneğini işaretleyin daha sonra sayı formatında gözüken veri aralığını fare ile seçip sağ klik yapıp özel yapıştır seçeneğini işaretleyin, ekrana gelen menüden “çarp” seçeneğini işaretleyin ve tamam butonuna basarak işlemi bitirin.

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
işlemi tamamladım hocam
benim hatam şuymuş kopyaladığım metin görünen verilerde "." vardı "," yoktu
ben bul değiştir yaparken sadece bul = "." değiştir "," dediğimde tabloda bulamadığından tuhaf uyarılar alıyodum ama dikkatli baktığımda sadece "," ü "." ya tümünü değiştir yapınca
sayısal hale gelmeye başladı veriler
tekrar teşekkür ederim hocam.