Değişken çalışma kitabı ve sayfa ismi

Excel Vers. ve Dili
Turkce 2003
Merhaba,
Elimde pek çok sayfadan oluşan bir çalışma kitabı var. Ve makrolarla bu çalışma kitabı üzerindeki sayfalarda çeşitli işlemler yapılıyor. Sorunum şu: Çalışma kitabı ismini veya bu kitaptaki sayfa isimlerini değiştirdiğimde makro ilgili sayfayı bulamadığından çalışmıyor.
Örneğin çalışma kitabı adı Deneme.xls ve bunda bulunan bir sayfa adı SayfaA diyelim. Bu kitap içinde Set a = Workbooks("Deneme.xls").Sheets("SayfaA") vb şekilde pek çok makro geçiyor. Dolayısıyla sayfa adı ya da çalışma kitabı adı değişince hata verip çalışmıyor.Bu durumun çözümünü, kitabı ilk açıldığında çalışma kitabının ismini ve sayfa isimlerini alıp değişkenlere otomatik atayarak makrolarda sabit isimler yerine bu değişken isimlerinin kullanılması şeklinde olabileceğini tahmin ediyorum, ancak bu kodun nasıl olması gerektiğini ve nereye yazılacağını bilmiyorum. Bu konuda forumda çok arama yapmama ve kısmen fikir sahibi olmama rağmen yine de tam olarak beceremedim.
Yardımcı olacaklara çok teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Workbooks("Deneme.xls") yerine ActiveWorkbook yada ThisWorkbook ibarelerini kullanabilirsiniz.

Sayfa isimleri yerinede sayfaların index (sıra) numaralarını kullanabilirsiniz.
Sheets("SayfaA") yerine Sheets(1) kullanabilirsiniz. Sayfa adı değişsede index numarasını (sekme sırasındaki konumunu) değiştirmediğiniz sürece problem yaşamazsınız.

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
merhaba peki aktif sayfadan pasif sayfaya 5-6 tane hücre değerini kaydetmek istiyorsak nasıl yaparız. aktif ya da this book kullanamayız.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Pasif sayfa ifadesini ne anlamda kullandınız?

Örnek dosya ekleyerek yapmak istediğiniz işlemi açıklarsanız yardım almanız kolaylaşır.