Değişken değişse de sonuç sabit kalsın??

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
A1 den A5 e kadar sırasıyla 1,2,3,4,5 rakamları var.
B1 de ise =MIN(A1:A5) formülü var ve sonuç "1" olarak görünüyor.
Bu "1" sonucunu nasıl sabitleyebiliriz?

yani A1 den A5 e kadar değerler değişse de bir önceki sonuç sabit kalsın istiyorum......

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 - Türkce
Biraz daha aciklarsaniz yardimci olmaya calisacagim.
b1 hücresini copyala yaptiktan sonra c1 secip sag tikla ve özel yapistir---degerleri

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Şİmdİ ŞÖyle Anlatayim.b1 De SonuÇ Olarak "1" GÖrÜnÜyor.ÇÜnkÜ A1-a5 Arasindakİ EN Ufak Rakam "1".
Şİmdİ Ben A1 Den A5 E Yenİ Rakamlar GİreceĞİm Fakat Bİr Öncekİ Gruptakİ Mİnİmum Sayiyi Kaybetmemem Lazim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Size pratik bir yöntem önerebilirim. ARAÇLAR-SEÇENEKLER-HESAPLAMA menüsünden hesaplama ayarında EL İLE seçeneğini seçerseniz siz belirttiğiniz aralığa veri girseniz dahi hücredeki daha önce hesaplanmış değer değişmez taki siz F9 tuşuna basana kadar. F9 tuşuna bastığınızda yeni verilere göre formül kendini güncelleyecektir. Umarım faydası olur.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Bu YÖntem İŞİme Yaramadi. ÇÜnkÜ Mİnİmum Sayiyi Çikarttiktan Sonra DİĞerlerİ Arasinda Mİnİmum Sayiyi Bulmak İstİyorum. Fakat İlk Mİnİmum Sayi Da Sakli Kalsin.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Formülün başvurduğu bir alana müdahale ederseniz. Fomülünüzün sonucu doğal olarak etkilenecektir. Eğer örnek bir dosya üzerinde tam olarak ne yapmak istediğinizi açıklarsanız belki başka çözümler önerebiliriz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe