• Merhaba Dostlar,
    yeni forum ile yola devam ediyoruz. Bu büyüklükte bir forum yeni bir sisteme taşımak epey bir yordu bizi. Üstelik bir de yeni XenForo Forum altyapısına geçtik.
    Eminim çok yerde hatalar ve eksikler vardır. Kısa sürede toparlayıp hızlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.
    Lütfen gördüğünüz eksik ve hataları aşağıdaki bölüme dönderin. Sırasıyla inceleyip yapılabilirliği varsa üzerinde çalışacağım.
    HATA BİLDİRİM BAŞLIĞI
    Forumdaki kullanıcı adınızla ile giriş yapamıyorsanız kullanıcı adınızın sonuna 1 veya 2 gibi rakamlar ekleyerek deneyin.

    Hepimize Hayırlı Olsun!
    Hüseyin
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi
-----------------------

DEĞİŞKEN KLASÖR VE EXCEL DOSYASI AÇMA

evrimmm

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
6 Temmuz 2007
Mesajlar
27
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
#1
Arkadaşlar merhaba,

Benim C klasörü altında bir klasörüm var ve bu klasör içinde aylık klasörlerim var ve bu klasörlerin içindede birden fazla excel dosyalarım var.
(C \ ÜRÜNLER \ OCAK ÇIKIŞ \ A.xlsx, B.xlsx, C.xlsx. ....)
ŞUBAT ÇIKIŞ \ A.xlsx, B.xlsx, C.xlsx. ....)
MART ÇIKIŞ \ A.xlsx, B.xlsx, C.xlsx. ....) gibi


Ben userform ile kullanıcıdan öncelikle aylık seçeceği klasörü istiyorum örneğin: o ay Mart çıkışlarını hesaplaması gerekiyor ise Mart klasörünü seçmesini istiyorum ve bu klasörün adını yani .value özelliğini bir değişkene atıyorum "k" gibi.Eğer kullanıcı Mart klasörünü seçti ise ben o klasör içinde ki excel dosyalarını açmak ve işlem yapmak istiyorum. Excel isimleri her ay sabit olup onları da adi= cells( i, j) gibi bir yerden alıyorum ve bu iki değişkeni birleştirip; excel dosyalarını açmak istiyorum​
Workbooks.open Filename:= "C:\ ÜRÜNLER \ k & adi & ".xlsx" gibi bir metod ile ulaşmaya çalışıyorum, fakat kodum çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?​
 

PLİNT

Ultra Aktif Üye
Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
1,423
Beğeniler
3
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
#2
Merhaba
k = MART ÇIKIŞ ise
Aşağıdaki gibi deneyin.
Kod:
Workbooks.Open Filename:="C:\ÜRÜNLER\" & k & "\" & adi & ".xlsx"
 

evrimmm

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
6 Temmuz 2007
Mesajlar
27
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
#3
Sayın Plint ,aslında bu kodu bende bu şekilde yazmıştım fakat çalışmadı arada ki klasör ismini maalesef okumuyor.

C:\ÜRÜNLER\A.xlsx olarak gözüküyor , fakat benim istediğim Mart klasörü seçildi ise;
C:\ÜRÜNLER\ MART ÇIKIŞ \ A.xslx
Şubat seçildi ise
C:\ÜRÜNLER\ ŞUBAT ÇIKIŞ \ A.xslx şeklinde çalışmasını istiyorum.
 

PLİNT

Ultra Aktif Üye
Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
1,423
Beğeniler
3
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
#4
Klasör seçimini yapan kodlarınızı bilmiyorum ama aşağıdaki iki şekilde kullanılabilir
Kodlar içindeki
Kod:
i=2
J=1
adi = Cells(i, j)
satırları ile açılacak dosya adının "A2" hücresinde yazılı olduğu varsayılmıştır.


Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

Set klasorsec = CreateObject("Shell.Application").BrowseForFolder(0, "Lütfen bir klasör seçin !", 0, "C:\ÜRÜNLER\")
If klasorsec Is Nothing Then Exit Sub

yol = klasorsec.Items.Item.Path
i=2
J=1
adi = Cells(i, j)  

Workbooks.Open Filename:=yol & "\" & adi & ".xlsx"
End Sub
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()

Set klasorsec = CreateObject("Shell.Application").BrowseForFolder(0, "Lütfen bir klasör seçin !", 0, "C:\ÜRÜNLER\")
If klasorsec Is Nothing Then Exit Sub

k = klasorsec.Items.Item

i=2
J=1
adi = Cells(i, j)

Workbooks.Open Filename:="C:\ÜRÜNLER\" & k & "\" & adi & ".xlsx"

End Sub
 
Son düzenleme:

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
5,929
Beğeniler
58
Excel Vers. ve Dili
2010 - İngilizce
#5
Sayın PLİNT;

Kodlardaki "i" ve "j" değerlerinin de belirlenmesini sağlayan ilaveyi veya soruyu soran arkadaşa bununla ilgili bir açıklamayı yaparsanız iyi olur diye düşünüyorum.

.
 

PLİNT

Ultra Aktif Üye
Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
1,423
Beğeniler
3
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
#6
Merhaba
Haklısınız Haluk hocam,
Sayın evrimmm
Excel isimleri her ay sabit olup onları da adi= cells( i, j) gibi bir yerden alıyorum
diye belirttiği için gerek görmemiştim; yukarıdaki mesajıma küçük bir açıklama ekledim.
 

evrimmm

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
6 Temmuz 2007
Mesajlar
27
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
#7
Sayın Plint,

CommandButton2 örneğinizi denedim ve kod işime yaradı elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim. Geç dönüşüm için kusura bakmayın lütfen tekrardan teşekkür ederim. Saygılarımla,
 
Üst