• FORUMU MOBİL UYGULAMADAN TAKİP EDİN

    Forumu isteyen üyelerimiz Tapatalk (Harici bir hizmet) üzerinden mobil uygulamadan takip edebilirler.
    iOS için : https://itunes.apple.com/app/id307880732?mt=8
    Android için : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quoord.tapatalkpro.activity
    adreslerinden indirebilirsiniz.

    Bir iki haftaya da foruma özel kendi uygulamamız yayında olacak.
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi
-----------------------

DEĞİŞKEN KLASÖR VE EXCEL DOSYASI AÇMA

evrimmm

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
6 Temmuz 2007
Mesajlar
32
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
#1
Arkadaşlar merhaba,

Benim C klasörü altında bir klasörüm var ve bu klasör içinde aylık klasörlerim var ve bu klasörlerin içindede birden fazla excel dosyalarım var.
(C \ ÜRÜNLER \ OCAK ÇIKIŞ \ A.xlsx, B.xlsx, C.xlsx. ....)
ŞUBAT ÇIKIŞ \ A.xlsx, B.xlsx, C.xlsx. ....)
MART ÇIKIŞ \ A.xlsx, B.xlsx, C.xlsx. ....) gibi


Ben userform ile kullanıcıdan öncelikle aylık seçeceği klasörü istiyorum örneğin: o ay Mart çıkışlarını hesaplaması gerekiyor ise Mart klasörünü seçmesini istiyorum ve bu klasörün adını yani .value özelliğini bir değişkene atıyorum "k" gibi.Eğer kullanıcı Mart klasörünü seçti ise ben o klasör içinde ki excel dosyalarını açmak ve işlem yapmak istiyorum. Excel isimleri her ay sabit olup onları da adi= cells( i, j) gibi bir yerden alıyorum ve bu iki değişkeni birleştirip; excel dosyalarını açmak istiyorum​
Workbooks.open Filename:= "C:\ ÜRÜNLER \ k & adi & ".xlsx" gibi bir metod ile ulaşmaya çalışıyorum, fakat kodum çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?​
 
Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
1,427
Beğeniler
3
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
#2
Merhaba
k = MART ÇIKIŞ ise
Aşağıdaki gibi deneyin.
Kod:
Workbooks.Open Filename:="C:\ÜRÜNLER\" & k & "\" & adi & ".xlsx"
 

evrimmm

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
6 Temmuz 2007
Mesajlar
32
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
#3
Sayın Plint ,aslında bu kodu bende bu şekilde yazmıştım fakat çalışmadı arada ki klasör ismini maalesef okumuyor.

C:\ÜRÜNLER\A.xlsx olarak gözüküyor , fakat benim istediğim Mart klasörü seçildi ise;
C:\ÜRÜNLER\ MART ÇIKIŞ \ A.xslx
Şubat seçildi ise
C:\ÜRÜNLER\ ŞUBAT ÇIKIŞ \ A.xslx şeklinde çalışmasını istiyorum.
 
Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
1,427
Beğeniler
3
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
#4
Klasör seçimini yapan kodlarınızı bilmiyorum ama aşağıdaki iki şekilde kullanılabilir
Kodlar içindeki
Kod:
i=2
J=1
adi = Cells(i, j)
satırları ile açılacak dosya adının "A2" hücresinde yazılı olduğu varsayılmıştır.


Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

Set klasorsec = CreateObject("Shell.Application").BrowseForFolder(0, "Lütfen bir klasör seçin !", 0, "C:\ÜRÜNLER\")
If klasorsec Is Nothing Then Exit Sub

yol = klasorsec.Items.Item.Path
i=2
J=1
adi = Cells(i, j)  

Workbooks.Open Filename:=yol & "\" & adi & ".xlsx"
End Sub
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()

Set klasorsec = CreateObject("Shell.Application").BrowseForFolder(0, "Lütfen bir klasör seçin !", 0, "C:\ÜRÜNLER\")
If klasorsec Is Nothing Then Exit Sub

k = klasorsec.Items.Item

i=2
J=1
adi = Cells(i, j)

Workbooks.Open Filename:="C:\ÜRÜNLER\" & k & "\" & adi & ".xlsx"

End Sub
 
Son düzenleme:

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
6,593
Beğeniler
267
Excel Vers. ve Dili
32 Bit 2010 - İngilizce
#5
Sayın PLİNT;

Kodlardaki "i" ve "j" değerlerinin de belirlenmesini sağlayan ilaveyi veya soruyu soran arkadaşa bununla ilgili bir açıklamayı yaparsanız iyi olur diye düşünüyorum.

.
 
Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
1,427
Beğeniler
3
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
#6
Merhaba
Haklısınız Haluk hocam,
Sayın evrimmm
Excel isimleri her ay sabit olup onları da adi= cells( i, j) gibi bir yerden alıyorum
diye belirttiği için gerek görmemiştim; yukarıdaki mesajıma küçük bir açıklama ekledim.
 

evrimmm

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
6 Temmuz 2007
Mesajlar
32
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
#7
Sayın Plint,

CommandButton2 örneğinizi denedim ve kod işime yaradı elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim. Geç dönüşüm için kusura bakmayın lütfen tekrardan teşekkür ederim. Saygılarımla,
 
Üst