Değişken zamanlarda girilebilecek verileri tek sayfada alt alta toplamak??

Katılım
11 Mart 2015
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010, TR
Merhaba,
Öncelikle aranıza yeni katıldım.İsmim Cem.Oluşturduğum bir excel var.5 sayfalık bir dosya.Şimdi sayfa1,sayfa2,sayfa3,sayfa4 te muhtelif zamanlarda oluşan harcamaların listesini tutuyorum.Bu dört sayfanın kendisine has isimleri var.Sorunum şu ki; bu sayfalara girdiğim veriler sayfa 5'te alt alta sıralansın istiyorum.Her bir sayfada ki sütun başlıklarım aynı.Tarih,hesap ismi,tutar giriyorum.Her sayfaya girdiğim veriler sayfa 5 te yine tarih,hesap,tutar olarak alt alta sıralansın istiyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim? (Bunu çözemememdeki en buyuk sorun farklı sayfalara farklı zamanlarda veri girdiğimden nasıl bir formul yazacagımı bilemedim.Mesela pazartesi günü sayfa 1 e önce veri girmişsem, peşine sayfa 2 ye veri yazmışsam, sayfa 2 ye girdiğim veri demeli ki sayfa5'te örneğin a3,b3,c3 dolu ben bunları a4,b4,c4 gibi bir alt satıra gireyim..Bu 4 sayfa için değişken olasılıklı tabi.Bunu çözebilir miyiz excelle? Size birde kendi düşüncemden örnek vereyim.Veriyi her girdiğimde mevcut saat ve tarihi oluşturmasını istedim excelden.Bunun için vba da kod yazdım.Daha sonra tarih saate göre sıralayacaktım verileri.Böylece sayfa 5 e çektiğim veriler zamana göre sıralı olacaktı.Fakat sonuca ulaşamadım bir türlü.)

İnşallah anlatabilmişimdir.Şimdiden çok teşekkürler..
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,184
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

VBA bölümünde "BuÇalışmaKitabı" sayfasına kopyalayın. Kodların içinde gerekli açıklamalar mevcut. Buna göre siz kendinize uyarlarsınız.

Belirlenen sayfaların D sütununa veri girdiğinizde ilgili satırın A: D arası, Sayfa5 in son boş hücresine kayıt olur.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    
    On Error GoTo atla
    If Intersect(Target, [D:D]) Is Nothing Then Exit Sub 'D sütuna veri girişte çalışır.
    
    Dim syf(), S5 As Worksheet, i As Byte, son As Long
 
    Set S5 = Sheets("Sayfa5") 'verilerin aktarılacağı sayfa adı
    syf = Array("Sayfa1", "Sayfa2", "Sayfa3", "Sayfa4") 'işlem yapılacak sayfa adları
    
    With Target
        If .Row < 2 Then Exit Sub
        If .Value = "" Then Exit Sub
        If .Count > 1 Then Exit Sub
    End With
    
    For i = 0 To UBound(syf)
        If ActiveSheet.Name = syf(i) Then
            son = S5.Cells(Rows.Count, "[COLOR="Red"]A[/COLOR]").End(xlUp).Row + 1
            Cells(Target.Row + 1, "A").Select
            Cells(Target.Row, "A").Resize(1, 4).Copy S5.Range("A" & son)
            Exit Sub
        End If
    Next i
atla:
    Exit Sub
    
End Sub
.
 
Katılım
11 Mart 2015
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010, TR
Ömer bey,
Çok teşekkür ederim vakit bulduğum an deneyip geri dönüş yapacağım size.Sağolun tekrardan.

Hayırlı günler.
 
Katılım
11 Mart 2015
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010, TR
Ömer bey ,
Visual basic e kodu kopyalıYorm sonra sayfa 1 de değer giriyorum.Sonrasında compile error diye bir uyarı aldım. End If without block If diyor..
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,184
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
#2 numaralı mesajı düzenledim. Tekrar deneyiniz.
 
Katılım
11 Mart 2015
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010, TR
Ömer bey teşekkür ederim.Halloldu diyebiliriz ufak bir pürüz var;şimdi sayfa 1 de d2 ye girdiğimde veri sayfa 5 te d2 ye gidiyor fakat diğer hücrelere veri girdiğimde sayfa 5 e gitmiyor.Acaba kodu yanlış mı çalıştırdım.Bu çalışma sayfası dıyorum cıkan pencereye yapıstırıp, kaydedip kapattım.Yanlıslık mı yapıyorum?

Emeğiniz için teşekkürler tekrar..
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,184
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Diğer hücrelerden kastınız D sütunumu, D3,D4.. gibi mi? Yoksa diğer sütunlar mı?

Diğer sütunlar ise, kod sadece D sütununa göre çalıştığını belirtmiştim. D değilde başka bir sütuna göre de çalışabilir. Mantığı o satırdaki veri girişi bitince aktar demesi içindir.

.
 
Katılım
11 Mart 2015
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010, TR
Ömer bey,
Durumu şöyle özetleyeyim.Ben exceli açıyorum boş exceldede denedim.5 sayfa oluşturuyorum.Sonra geliştiriciden visual basic i açıp bu çalışma kitabını secıyorum.Sonrasında kodu yapıstırıyorum.Kaydedip kapatıyorum.Sonra sayfdada örneğin d2 ye giriyorum o sayfa 5 e gidiyor.Fakat sonrasında d3 d4 d5 e girdiğimde sayfa 5 e gitmiyor sadece d2 deki ilk veri gidiyor.Kusura bakmayın sizide mesgul ettim epey.Şimdiden çok teşekkür ederim..
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,184
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Dosyayı "makro içerebilien excel çalışma kitabı" olarak kaydettiniz mi?
Veri girdiğiniz satırın A sütunu boş mu? Eğer boş olma ihtimali varsa kodlarda kırmızı işaretlediğim A yı D olarak değiştirin.

Eğer kaydettiyseniz çalışmanızın bir örneğini dosya paylaşım sitelerinden birine ekleyip linki paylaşmanızı rica ederim.

.
 
Katılım
11 Mart 2015
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010, TR
Ömer bey günaydın,
Çok teşekkür ederim tekrar halloldu.Emeğinize sağlık..Çalışmamı bitirince buraya link koyacağım . Sağolun çok..
 
Katılım
12 Mart 2015
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Makro Yardım Lütfen(Acill)

Selam aleyküm;

Arkadaşlar excell tablosunda fatura tutarı ve ödemeler üzerinden eritme formülüne ihtiyacım var
Mesala ;
21.01.2015 tarihli fatura 50,000 tl
25.01.2015 tarihli fatura 20,000 tl

Yukarıda belirtilen faturalar aşağıda belirtildiği gibi mutelif tarihlerde yatırılmıştır. ilk yatan para ilk faturadan düşecek ve ilk fatura kapandıktan sonra ikinci faturadan düşecek şekilde makro yazılabilirmi. Makro ve formül konusunda yardımcı olabilecek kimse varmı.Şimdiden teşekkürler.

25.01.2015 tarihli yatan para 25,000 tl
28.01.2015 tarihli yatan para 13,000 tl
31.01.2015 tarihli yatan para 25,000 tl.


Teşekkürler
 
Katılım
12 Mart 2015
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Selam aleyküm;

Arkadaşlar excell tablosunda fatura tutarı ve ödemeler üzerinden eritme formülüne ihtiyacım var
Mesala ;
21.01.2015 tarihli fatura 50,000 tl
25.01.2015 tarihli fatura 20,000 tl

Yukarıda belirtilen faturalar aşağıda belirtildiği gibi mutelif tarihlerde yatırılmıştır. ilk yatan para ilk faturadan düşecek ve ilk fatura kapandıktan sonra ikinci faturadan düşecek şekilde makro yazılabilirmi. Makro ve formül konusunda yardımcı olabilecek kimse varmı.Şimdiden teşekkürler.

25.01.2015 tarihli yatan para 25,000 tl
28.01.2015 tarihli yatan para 13,000 tl
31.01.2015 tarihli yatan para 25,000 tl.


Teşekkürler
 
Üst