Değiştirilebilir Alt/Üst Bilgi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ENG
Öncelikle bu siteye yazmış olduğum ilk mesajda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. 3 gün önce keşfettiğim bu siteye fırsat buldukça giriyorum ve inanın şimdiden bir çok şey öğrendim.

Sorum şu; iş yerinde kullandığımız excel dosyalarında alt/üst bilgi girişine ihtiyacımız var. Bu işlem şu anda alt ve üst bilgi olarak, excelden jpeg dosyasına çevrilmiş imajların kullanılmasıyla yapılmakta. Ancak takdir edeceğiniz üzere bu çok pratik bir işlem değil. Çünkü çıktılar alındıktan sonra tüm proje adı, kodu, ismi..vs. gibi bilgiler elle yazılmakta. Bu da bilgisayarda hazırlanmış bir döküman için utanç verici diye düşünüyorum :yardim:

Ekli dosyada mevcut durumu görebilirsiniz. Tüm forumu taradığımı ancak bununla alakalı tatmin edici bir bilgiye rastlayamadığımı ifade ederek siz değerli forum kullanıcılarının yardımlarını rica ederim.

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-06-2023
Ekteki dosyay inceleyiniz.

(Burada a1 hücresine yazdığınızı alt bilgi olarak kabul eder)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ENG
çok teşekkürler...hemen deniyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ENG
Sayın leventer gönderdiğiniz dosya üzerinde biraz çalışma yaptım ancak tam olarak çözemediğim bir şey var.

Birden fazla hücreyi biçimlendirmeleriyle beraber alt/üst bilgi olarak belirletmek mümkünmüdür?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TÜRKÇE
üst bilgi için prtaik bi çözüm var dosyada. ama alt bilgi için bişey aklıma gelmedi şimdilik.

dosyanın içinde bi kaç açıklma yaptım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ENG
öncelikle kusura bakmayın. excelde pek tecrübeli sayılmam. son geldiğim nokta ekteki dosya da....
buna göre sizlerin bahsettiği gibi "hücre tekrar et" i makroya ekledim. Ancak alt bilgi kısmını range olarak ve de biçimlendirmeleriyle ekletmeyi başaramadım.

Sub deneme()

With ActiveSheet.PageSetup
.PrintTitleRows = "$3:$11"
.CenterFooter = "B55:I66"

End With
End Sub