deneme sinavi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.02.2021
Merhabalar okuldaki ygs denemelerini daha pratik okumak icin excel de program hazirlamaya basladim. Kaba taslak hallettim. A sütunu isimler, B sütunu öğrenci no, C ve sonraki 40 hucre turkce,sonra sosyal... Seklinde. 1 satiri ders isimleri A3 den itibaren 40 arli bicimlerde soru numaralari, 2 satiri cevap anahtari A3 ve asagisi öğrencinin adi B3 ve asagisi numarasi seklinde...
Su sekilde işliyor. Ornegin 3 Satirindaki ilk ogrenci alin icin dusunsem Ogrencinin cevaplari cevap anahtari ayni olan her turkce hucresi icin +1 puan, farkli olan her turkcesi icin -1/4 puan, bos birakilmis hucreler icinse 0 puan. Ama formulu bir turlu oturtamadim her deneyisimde hata veriyor. Yardimlarinizi bekliyorum...

Bunun haricince ayni mantikta dogru cevapli hucrelere yesil, yanlis cevapli hucrelere turuncu, bos hucrelerede kirmizi renk atamak istoyorumama buda olmadi. Nasil yapabilirim.

Forumda biraz arastirdim ama bulamadim.

usta07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhabalar okuldaki ygs denemelerini daha pratik okumak icin excel de program hazirlamaya basladim. Kaba taslak hallettim. A sütunu isimler, B sütunu öğrenci no, C ve sonraki 40 hucre turkce,sonra sosyal... Seklinde. 1 satiri ders isimleri A3 den itibaren 40 arli bicimlerde soru numaralari, 2 satiri cevap anahtari A3 ve asagisi öğrencinin adi B3 ve asagisi numarasi seklinde...
Su sekilde işliyor. Ornegin 3 Satirindaki ilk ogrenci alin icin dusunsem Ogrencinin cevaplari cevap anahtari ayni olan her turkce hucresi icin +1 puan, farkli olan her turkcesi icin -1/4 puan, bos birakilmis hucreler icinse 0 puan. Ama formulu bir turlu oturtamadim her deneyisimde hata veriyor. Yardimlarinizi bekliyorum...

Bunun haricince ayni mantikta dogru cevapli hucrelere yesil, yanlis cevapli hucrelere turuncu, bos hucrelerede kirmizi renk atamak istoyorumama buda olmadi. Nasil yapabilirim.

Forumda biraz arastirdim ama bulamadim.
Öncelikle bu formdan yeterli derecede faydalanmak istiyorsanız çok düşük bir ücretle Altın üye olmanızı tavsiye ederim. işlediğiniz konu hakkında daha çok bilgiye erişirsiniz. Benim arşivimde bulunan kendi özel çalışmamı ekte size sunuyorum işinize yarayacağını umuyorum iyi çalışmalar...
http://s6.dosya.tc/server3/0kkgtw/TEST_SONUC_KAYITLARI_V01.xls.html

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
23.02.2021
usta çok teşekkürler valla tam aradığımdı. senin programı biraz daha geliştirdim. ygs ye tam uyarlamaya çalıştım. fen bilimlerini ekledim. birde ygs puan hesaplama sayfası oluşturdum. tam bir analiz programı oldu benim için.
anlayamadığım tek olay senin daha önceden kaydettiğin 9 sınav var. bu sınavları silip kendi yaptığım sınavları nasıl kaydedeceğim sınav 1 sınav 2 şeklinde. bu kısımları ellemi doldurdun. tekli analiz ikili analiz test kayıt ve genel sayfalarında herhangi bir formül yada makro falan göremedim

usta07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
usta çok teşekkürler valla tam aradığımdı. senin programı biraz daha geliştirdim. ygs ye tam uyarlamaya çalıştım. fen bilimlerini ekledim. birde ygs puan hesaplama sayfası oluşturdum. tam bir analiz programı oldu benim için.
anlayamadığım tek olay senin daha önceden kaydettiğin 9 sınav var. bu sınavları silip kendi yaptığım sınavları nasıl kaydedeceğim sınav 1 sınav 2 şeklinde. bu kısımları ellemi doldurdun. tekli analiz ikili analiz test kayıt ve genel sayfalarında herhangi bir formül yada makro falan göremedim
Bahsettiğiniz sınav sonuç kayıtları "Test kayıt" sayfasındaki kayıtlardır. Analiz ve genel sonuç verileri oradan alınmaktadır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
23.02.2021
ustam attiğin 2. exceli düzenledim. 2 tane sıkıntım var.
ilki bu excel dosyasının bir kopyasını farklı bir yere kopyalayıp işlem yaptığımda. kopyaladığım dosyanın ismini dahi değiştirsem. orjinal dosyanın adıyla açılıyor. ve bir dosyada yaptığım değişiklikler değişiklik yapmadığım diğer kopyada da geçerli oluyor. anlamadım gitti.
ikincisi ygs ye göre düzenlemeye calıştığımda doğru yanlış kısımlarına yazdığım formüller #DEĞER hatası veriyor. ve Türkçeden sonrakiler doğru yanlışları hatalı gösteriyor. bir bakarmısınız bende düzensiz haliyle size atıyorum.

http://s3.dosya.tc/server6/xig3jo/DUZENLEME.rar.html

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
23.02.2021
www.formscanner.org tan indirdiğim bir program var. bu programa jpeg halindeki siyah beyaz optiği excel dosyasına uygun olacak şekilde tanıtıyorum . gerisini sitesinde anlatıyor zaten. yanlız optikler koyu işaretlenmiş olmalı ksa problem çıkarıyor algılamada. bende öğrencilere siyah pilot ile doldurtuyorum.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Teşekkür ederim hocam. Ben de optik okuyucu programı araştırıyorum. Excel'e atanı bulsam gerisini halledeceğim. Kendi dersim için ben el ile işliyorum. Ama deneme sınavlarında sonuçları beklemek zorunda kalıyoruz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
23.02.2021
sonuçları cvs olarak kaydediyor. excel ile açıp istediğin gibi düzenleyebilirsin.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Hocam programı çözmeye çalışıyorum. Bizim okulda uygulanabilir mi diye? Öğrencilerin optik formlarını taratsak PDF olarak okuma yapar mı? Toplu okuma var mı yoksa her öğrenci için ayrı ayrı mı okutacağız?

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Linki gördüğümden beri ben de programı inceliyorum. Videoları izledim, gördüğüm kadarıyla kendimiz özel form vs oluşturabiliyoruz. Ancak okumaları resim dosyalarından yapıyor. Sitede pdf dosyalarını ayrı ayrı resme dönüştürmek için XnConvert diye bir program önermişler. Onunla pdf'yi resim dosyalarına dönüştürüp programa okutulabiliyor.
Yaptığım denemeler sonucunda söyleyebilirm ki; teorik olarak her okulda her forma uygulanabilir, ancak pratikte ne gibi problemleri olduğunu kullanıp öğrenmek lazım.
Savaş Hocam, deneyimlerini paylaşırsan memnun oluruz.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Ben de kendim denemeler yaptım. Benim anladığım hata yapma olasılığı yüksek. Formların cevap anahtarı ile bire bir aynı okuması gerekiyor. Tabii ki deneyen birinin program hakkındaki olumlu ve olumsuz yönleri bizim için aydınlatıcı olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
23.02.2021
bu programı 2 aydır kullanıyorum. tamamen çözdüm. sıfır hatayla okutuyorum. öncelikle adobe acrobat gibi bir programla netten bulduğunuz pdf formatında optik formun orjinal halini videolarda gördüğünüz ve sitesinde de var olan o yuvarlak simgelerden 4 köşesine de simetrik ve köşelerden aynı uzaklıkta olacak şekilde ekleyip pdf formatında kaydediyoruz. yazıcıdan mürekkep yogunluğu yüksek olacak sekilde çıktı alın. sonra bu formu pdf olarak taratıp kaydedin. bu pdf yi yüksek kalitede jpeg formatına çevirin. bu programa yükleyin. ayarlarda tanıma derinliği 40 kalsın. diğer ayar 127 olarak gelir. bu ayar tanıma bölgenizi gösterir. düzenleme yaparken tanıma alanını gösteren yeşil dikdörtgen bu yuvarlak imgelerin ortasından geçerek tam bir dikdörtgen oluşturan en büyük değerde olmalı. şayet 127 değerinde tam dikdörtgen olmuyorsa. yavaş yavaş azaltarak en iyi oranı yakalayın. sonra alanları tektek tanıtın. bitince kaydedin. bu arada köşelerdeki bu yuvarlakları algılayan bi ayar daha var içinde. zaten görürsünüz. dikdörtgen veya yuvarlak simge koyabiliyorsunuz. bu ayarın circle ve işaretleme kısmınında yine circle olduğuna emin olun. tanıtmanız bitince kapatın. öğrencilere vereceğiniz optik ilk düzenleme yaptığınız köşelerinde yuvarlak simgelerden bulunanı orjinal renkli pdfnin çıktısını verin. ben her hafta böyle okuyorum. canavar gibi. unutmadan öğrenciler işaretlemeyi biraz koyu yapsın. yada siyah tükenmezle yapsın. bu şekilde daha rahat okuyor. unutmadan toplu halde veya toplu yukleyerek tek tek okutabiliyorsunuz. tek tek okutursanız karşınıza seçebildiği alanları gösteriyor. seçemediği yerleride siz işaretleyip o şekilde kaydedebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
23.02.2021
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
Arkadaşlar ABBYY FineReader diye bir program var. adresi şu: http://www.abbyy.com.tr/

İşinize yarar mı bilmiyorum ama taranmış belgeleri dönüştürmede vs çok kullanışlı.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
OMR programı olmalı. Abby ile denemeler yaptım ama çözüme ulaşmadı. Bugün deneme sınavı yaptık. Sadece kendi dersimi değerlendirme yaptım. 85*20=1700 defa kodlama yaptım. Çok zaman kaybı oluyor.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Yukarıda Savaş Bey'in bahsettiği programı kullanmaya başladım. Gayet güzel çalışıyor. Şöyle de bir form hazırladım, öğrencilerin numaraları kodlanmış, isimleri yazılmış şekilde A5 baskı alıp kullanıyorum.
Faydalı olması dileğiyle...
Harici Link

Ekli dosyalar

Son düzenleme: