Herkese merhaba.
Exceldeki bilgim temel düzeyde olduğundan makro olaylarına bir türlü alışamadım.
Elimde şantiyede stok takibi yaptığımız basit bir excel çalışması var.
Kısaca yapmaya çalıştığım şeyi anlatiyim.
Burada depoya girişleri tarih atarak giriş kısmına,sahaya çıkış olduğunda da yine tarihle çıkış kısmına yazıyorum.
Gün içinde kullanılmayan malzemeleride iade kısmına yazarak takip yapmaya çalıştım.
Ancak bu filtreleme işi oldukça hantal gelmeye başladı ve bunu daha pratik yapma konusunda size danışmaya karar verdim.
Listede görüldüğü üzere mesela galvaniz bir çok malzeme olduğundan ve o malzemlerinde değişik çapları olduğundan giriş çıkışı yapıp diğer ürünlere geçmek çok vakit kaybettiriyor.
Bunu daha pratik yapmanın bir yolu yokmudur?
mesela bunu butonlarla yapsam?
yada arama label'ları olsa mesela?
en azından aynı işlemi hızlandırsa da bana kafi.
mesela bir butonla galvaniz,sonra diğer butonla boru,diğerinle de çapı vs şeklinde?
Siz daha pratik yöntemler de geliştirebilirsiniz şüphesiz.
Benim istediğim şey tam olarak pratik ve hızlı malzeme geçişleriyle stok giriş çıkışı yapmak.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
Saygılarımla...
Exceldeki bilgim temel düzeyde olduğundan makro olaylarına bir türlü alışamadım.
Elimde şantiyede stok takibi yaptığımız basit bir excel çalışması var.
Kısaca yapmaya çalıştığım şeyi anlatiyim.
Burada depoya girişleri tarih atarak giriş kısmına,sahaya çıkış olduğunda da yine tarihle çıkış kısmına yazıyorum.
Gün içinde kullanılmayan malzemeleride iade kısmına yazarak takip yapmaya çalıştım.
Ancak bu filtreleme işi oldukça hantal gelmeye başladı ve bunu daha pratik yapma konusunda size danışmaya karar verdim.
Listede görüldüğü üzere mesela galvaniz bir çok malzeme olduğundan ve o malzemlerinde değişik çapları olduğundan giriş çıkışı yapıp diğer ürünlere geçmek çok vakit kaybettiriyor.
Bunu daha pratik yapmanın bir yolu yokmudur?
mesela bunu butonlarla yapsam?
yada arama label'ları olsa mesela?
en azından aynı işlemi hızlandırsa da bana kafi.
mesela bir butonla galvaniz,sonra diğer butonla boru,diğerinle de çapı vs şeklinde?
Siz daha pratik yöntemler de geliştirebilirsiniz şüphesiz.
Benim istediğim şey tam olarak pratik ve hızlı malzeme geçişleriyle stok giriş çıkışı yapmak.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
Saygılarımla...
Ekli dosyalar
-
54.2 KB Görüntüleme: 90