Depolama işlevini farklı bir excel kitabına uyarlama.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Selamlar...
Ekte belirttiğim dosya başlık vererek kayıt işlemi yapıyor. Userform ise kaydedilen veriyi tekrar ana sayfaya almaya ve silme işine yarıyor. Kayıt işlemi ektede göreceğiniz gibi aynı kitabın veri ve CVP sayfalarına yapılıyor.
Benim isteğim, Sorugirişi sayfasının bir kitapta, depolamanın yapıldığı veri ve CVP sayfasının ise ayrı bir kitapta olması. Bütün işlemler aynı olacak, fakat ayrı bir kitaba depolama yapacak. Depolama kitabının işlemler sırasında kapalı olmasını istiyorum. Ayrıca anadosyaya depolama yapılmayacak, veri ve CVP sayfası iptal.
Saygılar...

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Değerli arkadaşlar,
Böyle birşey olamıyorsa hiç ümitlenmeyim. Programımı hazırlarken tek dosya olarak düşünmüştüm; fakat kayıt yaptıkça sanki dosya şişecek ve yavaş çalışacak gibi bir düşünce oluştu, çünkü sürekli kayıt yapıyorum ve kayıt paragraflardan oluşuyor. Depolamayı ayrı dosyaya yapabilirsem, böyle bir sorun olmaz diye düşünüyorum. C:'de bir dosyaya veya aynı klasörde bir dosyaya hiç farketmez.
Olumlu olumsuz bir cevap lütfen.
Saygılar...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
tarkan@tarkanvural.com.tr
Evet, şişmesine karşılık en güzel çözümü bulmuşsunuz, kapalı dosyadan veri almak, kaydetmek. Ado ile çözüm mümkündür.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Evet, şişmesine karşılık en güzel çözümü bulmuşsunuz, kapalı dosyadan veri almak, kaydetmek. Ado ile çözüm mümkündür.
Peki benim kodlarımı nasıl uyarlayacağız. Mümkünse kodlarımda fazla değişiklik olmasın. Onlara çok alıştım. Ayrılmak beni üzebilir.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Başka çaresi yoksa yapacak bir şey yok. Katlanırım. Yeterki sorun çözülsün. Yeni gelenede alışırız.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Büyük ölçekli sayfa çalışmaları yerine ADO kullanımı ben de tavsiye ederim..

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Ado'yu kullanmaya karar verdim. Peki bu Adoyu benim ekte gönderdiğim dosyanın içindeki kodlara nasıl uyarlayacağız?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Değerli uzman arkadaşlarım,
Bu konuyu hala halledemedik. Biliyorum biraz emek istiyor; ama sorunu çözdüğümüz zaman güzel bir kaynak olacağını düşünüyorum.
Kodlardaki sayfa adresleri Kitap adresi+Sayfa adresi olarak yazılırsa olur mu acaba? Ben deneyim dedim ama kapalı dosyaya veri aktarımı konusunda hiç bilgim yok. İlgilenirseniz sevinirim.
Saygılar...