Depreciation

Excel Vers. ve Dili
2007
Yıllara göre depreciation yapmak istiyorum.

Farklı yıllara için aynı ya da değişen oranlarda depreciation yapmak niyetindeyim. DDB sanki en uygun formül ama çalıştıramadım.

Ekteki dosyada 5 yıl için eşit oranda depreciation uygulamasını görmeye çalışıyorum. Eğer değişen oranlar için aynı formül çalışıyorsa bilmem faydalı olacaktır.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bahsettiğiniz işlem nedir ve nasıl hesaplanır kısaca açıklarsanız yardımcı olabiliriz.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce

Farklı yıllara için aynı ya da değişen oranlarda depreciation yapmak niyetindeyim. DDB sanki en uygun formül ama çalıştıramadım.

Ekteki dosyada 5 yıl için eşit oranda depreciation uygulamasını görmeye çalışıyorum. Eğer değişen oranlar için aynı formül çalışıyorsa bilmem faydalı olacaktır.

Saygılarımla,
.

Buradaki dosyayı inceleyin.

Finansal fonksiyonlar - Amortisman

.

Excel Vers. ve Dili
2007
Selamlar,

Bahsettiğiniz işlem nedir ve nasıl hesaplanır kısaca açıklarsanız yardımcı olabiliriz.
10 yıllık döneme bakıyorum. ama amortismanı 5 yıl için hesaplamak istiyorum.
sonra10 yıl için aynı düzelemde hesaplama yapınca 10 yıla eşit dağıtmasını istiyorum.

Bu bilgi yeterli mi acaba?

manuel olarak giriş yapmadan amortisman sürelerini değiştirince görmek istiyorum. hurda değeri 0 her hesaplamada...

Çok teşekkürler.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce

Saygılarımla,
.

Anlayabildiğim kadarı ile dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
.

Dosyanız oldukça karmaşık. Anlayıncaya kadar göbeğim çatladı.

Umarım doğru anlamışımdır.

Dosyanız ekte.

.
Sevgili Yurttaş çok teşekkür ederim.
Ekte daha temiz anlatmaya çalıştığım ve amortisman ile bağladığım bir sorum var.
Acaba bu şekilde nasıl geliştirebiliriz.
Ben de sizler aracılığı ile sorunumu daha iyi ifade edebilmeyi öğreniyorum. Yeni başladım bu siteye. Lütfen acemiliğime verin.

Teşekkürlerimle.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sevgili Yurttaş çok teşekkür ederim.
Ekte daha temiz anlatmaya çalıştığım ve amortisman ile bağladığım bir sorum var.
Acaba bu şekilde nasıl geliştirebiliriz.
Ben de sizler aracılığı ile sorunumu daha iyi ifade edebilmeyi öğreniyorum. Yeni başladım bu siteye. Lütfen acemiliğime verin.

Teşekkürlerimle.
.

Dosyanızı açamadım. Excel 2003 ile gönderin.

Yanılmıyorsam bunları birbirileri ile bağlantılı olarak oluşturacaksınız.

Kaldı ki ben örneklerini verdim. Artık siz uyarlamaya çalışın derim.

.

Excel Vers. ve Dili
2007
Ayni formul mu?

.

Dosyanız ekte.

.
Sayin Yurttas,

Acaba burada ekledigim dosyada investmenlarla depreciationlari ayni yildan baslatmak icin ayni formul sistemini mi kullanmam gerekecek?

Tesekkurler.

Excel Vers. ve Dili
2007
Sayin yurttas, acaba bilgi verebilecek misiniz yoksa yolladigini dosyadan baglantilari mi kurmaliyim?

Excel Vers. ve Dili
2007
.

Dosyanız ekte.

.
Merhaba,

Bana yolladığınız HHH dosyası içindeki çalışma tam istediğim gibi olmuş. Sorum şu olacak. Yatıırm, elektrik vb. için yukarıda boş bir hücreye gidiliyor.

Ben her bir dükkanım için bunları ayrı ayrı hesaplarken bu boşluklar çok yer kaplıyor. Acaba onları grouplayıp küçültmemin dışında, formülsel olarak başka bir yaklaşım getirmek mümkün mü?

Yanıtınızı bekliyor olacağım.

Sağolun.
Can