Ders Programı Desteği

gauto

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-06-2025
Herkese merhaba, ben bir Türkçe öğretmeniyim ve okulumun EBA Canlı Ders programını hazırlıyorum. Program oturdu ancak bir problemim var.
Ekteki dosya üzerinden konuşacak olursak, ilk sayfa veri tabanı gibi düşünülebilir. Sonraki sayfa ise öğretmenlerin tek tek programının yazdırılacağı bölüm.
Şöyle bir sorgulama yapmak istiyorum ama aklımda kuramadım:
"Eğer 'GENEL SINIF PROGRAMI' sayfasında B2:K8 tablosu içinde 'Mat.(Ümran)' değeri varsa bu hücreye o değerin bulunduğu tablonun adını(A3) yazdır."

Veritabanı bu şekilde:
220720

Yazdırılacak öğretmen tablosu bu şekilde:
220721

İşin özeti şu, öğretmene verdiğimiz dersleri özet olarak toplayacak bir tablo yapmak istiyorum. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
12-02-2029
Merhaba,
Bence, önce öğretmen isimlerini kontrol edin. 5/A-B de 9, 5/C-D de 7 farklı öğretmen var. Sonra da öğretmenlere 11 den itibaren iki basamaklı numara verin. Sonrası daha kolaylıkla çözümlenir.
İyi çalışmalar

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
12-02-2029
Merhaba,
Sayfa2 de N ve O sütunlarını inceleyip düzeltin. Sonra da Muygun beyin çalışmasında ilk sayfaya yerleştirip sonuçlarınızı bastırın.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

gauto

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Tr
27-06-2025
Okul yoğunluğu nedeniyle ancak mesaj yazabiliyorum.
Değerli yorumlarınız ve sunduğunuz çözümler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emekleriniz sayesinde sorunumu çözdüm.
İyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Exel 2016
10-09-2022
Merhabalar arkadaşlar sizden bir ricam olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. Exel makro bilgim zayıf yukardaki çalışma gibi yapamadım. Hazırladığım programda öğretmenlerin haftalık programlarını almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar