gauto
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 2013 - Tr
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 27-06-2025
Herkese merhaba, ben bir Türkçe öğretmeniyim ve okulumun EBA Canlı Ders programını hazırlıyorum. Program oturdu ancak bir problemim var.
Ekteki dosya üzerinden konuşacak olursak, ilk sayfa veri tabanı gibi düşünülebilir. Sonraki sayfa ise öğretmenlerin tek tek programının yazdırılacağı bölüm.
Şöyle bir sorgulama yapmak istiyorum ama aklımda kuramadım:
"Eğer 'GENEL SINIF PROGRAMI' sayfasında B2:K8 tablosu içinde 'Mat.(Ümran)' değeri varsa bu hücreye o değerin bulunduğu tablonun adını(A3) yazdır."
Veritabanı bu şekilde:
Yazdırılacak öğretmen tablosu bu şekilde:
İşin özeti şu, öğretmene verdiğimiz dersleri özet olarak toplayacak bir tablo yapmak istiyorum. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Ekteki dosya üzerinden konuşacak olursak, ilk sayfa veri tabanı gibi düşünülebilir. Sonraki sayfa ise öğretmenlerin tek tek programının yazdırılacağı bölüm.
Şöyle bir sorgulama yapmak istiyorum ama aklımda kuramadım:
"Eğer 'GENEL SINIF PROGRAMI' sayfasında B2:K8 tablosu içinde 'Mat.(Ümran)' değeri varsa bu hücreye o değerin bulunduğu tablonun adını(A3) yazdır."
Veritabanı bu şekilde:
Yazdırılacak öğretmen tablosu bu şekilde:
İşin özeti şu, öğretmene verdiğimiz dersleri özet olarak toplayacak bir tablo yapmak istiyorum. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Ekli dosyalar
-
11.1 KB Görüntüleme: 8