Ders Programı Yapımı

Merhabalar.Süzme işlemlerin uygun olarak tasarladığım sayfadaki ders programını diğer sayfaya formülle veya makro ile getirmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
eğer illaki makro yapıcam öyle getirecem diyorsanız bu da olabilir. ama çoooook daha kolayı ve basit çözümü var. tablonuzun 1.çalışma sayfası ile 2. sayfasının formatı aynı olması lazım. söylemek istediğim için örnek vereyim: siz ders programı sayfasında saatler için 3 tane sütunu birleştirmişsiniz. otomatik gelmesini istediğiniz sayfada bu bilgiler tek satırda. ya 2. çalışma sayfasındaki saat sütunu birleştirin ya da ana sayfanızdaki sütunu ayırmayın ( yani aynı olsun) sonra otomatik gelecek sayfanın en üst hücresine = ( eşittir ) yazıp, ana sayfanızdaki dersin üzerine çift tıklayın ve en alt satıra hücrenin köşesinden çekin. öğretim elemanı ve derslik için de düşeyara formülüyle yapılabiliyor. düşeyarayı kullanmayı bilmiyorsunuz yine fx in altında eğer formülüyle de yapılabiliyor. açıkcası macro yu denemedim ama bu kadar uğraşmaya gerek yok herhal.

Söylediklerinizi biliyorum. Ancak benim örnekte verdiğim şekilde bir dönüşüm yapmam gerekiyor. Bir örnek gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme: