ders programında ders seçme ve görüntüleme

Excel Vers. ve Dili
xp-2002-yani 10
iyi çalışmalar excelde iyi olduğumu düşünürdüm
istediğimi yapamayınca ve siteyi inceleyince ne denli hatalı olduğumu anladım

problemim ekteki dosyada öğtmn sayfasındaki c5 hücresine Hiçi sayfasındaki c4:c21 sütununda eğer öğtmn sayfasındaki h1 hücre değeri veya ı1 hücre değeri veya j1 hücre değeri varsa bu hücreye hiçi sayfasındaki b4:b21 sütunundan ilgili satırdaki değer yazılmasını istiyorum.

yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
xp-2002-yani 10
ara fonkssiyonu boş değer vediğinde #yok değeri çıkıyor. koşullu biçimlendirmeden gizleyemiyorum.
sayı veya metin gibi bir değer döndüren formül de olur.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuzu tam anlamadım ama 2 sayfada (gri alanlar) formül uyguladım. ÖĞTMN sayfasına çekmek istediğiniz veri bu değilse belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
xp-2002-yani 10
teşekkür

teşekkür ederim muygun
yukarıdaki gün isimlerini ayırma nedeni var mı?

bu değerin yanına HİÇİ sayfasında bulunan en soldaki değeri araya \ işareti koyarak alabilir miyiz?

hatam yanlış fonksiyon kullanmak mı?

Excel Vers. ve Dili
xp-2002-yani 10
ooo muygun ben sizin yaptığınızı anlamakta bir hayli zorlandım.
çok teşekkür ederim.
en soldaki değeri (a sütunundaki) ve b sütunundaki derslik bilgisi araya \ işareti koyarak yapabilirseniz sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
xp-2002-yani 10
tamam sayın muygun hallettim çok teşekkür ederim
yan taraftaki grilediğiniz tabloyu nasıl yaptınız? formülleri girdikten sonra sürükleme yolu ile mi? yoksa daha kolay bir yol var mı?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Syn. m çakıcı;
Tablonuzda bir veri alanınız var ve başka bir sayfaya birden fazla kritere bağlı veri veri çekmek istiyorsunuz. Bu birkaç yöntemle yapılabilirdi ama benim en kolay olduğunu düşündüğüm yöntem bu. yani veri çekilecek alanın satır,sütun adreslerini belirleyerek kıyaslanacak veriyi tek sütunda toplamak. Bundan sonrası ise İNDİS ile kritere uyan veriyi arayarak gerekli yere yerleştirmek.
HİÇİ sayfasında BL sütunu satır nosu, BM sütunu sütun nosu içindir. Kısaca 4.satırdan başlayıp veri olan tüm sütunlardan veriyi alıyor sonra 5. satır,6.satır.... gibi.
Umarım anlatabilmişimdir.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
xp-2002-yani 10
ilginiz için çok teşekkür ederim

ilginizden dolayı çok teşekkür ederim hayli zahmet vermişim
elinize sağlık:hey::tongue: