Soru ders_programı_hazırlama_formu

Katılım
30 Kasım 2011
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2023
merhaba arkadaşlar, ders programı hazırlama formu ile uğraşıyorum. ekteki dosyada göreceğiniz üzere hazır bir program var. bu programı data sayfasına da aktardım. Ancak istiyorum ki öğretmen isimli sayfada öğretmen adı seçildiğinde seçilen öğretmenin programı o sayfaya yansısın. bunun için düşeyara gibi formülleri denedim ama başarılı olamadım. yardım ederseniz sevinirim. Not: öğretmen adlarını X1,X2,X3... şeklinde sıraladım ancak burada mühim olan ayrıntı veri isimli sayfadaki bu öğretmenlere verilen kodlar. Bazı öğretmenler tek koda sahipken bazıları 2 bazıları ise 3 ayrı koda sahipler. Ana_Program sayfasında ve ona bağlı olan Data sayfasında da öğretmenlere verilen bu kodlarla ders programı oluşturulmuştur.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Katılım
30 Kasım 2011
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2023
arkadaşlar kullandığım formül şu: =EĞER(VE(DATA!B2=OGRETMEN!B3;DATA!C2=OGRETMEN!A5);(DÜŞEYARA(OGRETMEN!A2;DATA!$A$1:$E$2399;5;0));0) ama işe yaramıyor. nerede hata yaptığımı bulamıyorum. yardımcı olabilir misiz?
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Sorunuzu Öğretmen sayfasıyla ilgili diye anladım. Aşağıdaki soruları da cevaplar mısınız?

1. Öğretmen adı hangi hücreye girilecek
2. Sonuç olarak B5:F16 arasına hangi sayfadaki hangi değerler gelecek?
 
Katılım
30 Kasım 2011
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2023
Sorunuzu Öğretmen sayfasıyla ilgili diye anladım. Aşağıdaki soruları da cevaplar mısınız?

1. Öğretmen adı hangi hücreye girilecek
2. Sonuç olarak B5:F16 arasına hangi sayfadaki hangi değerler gelecek?
Merhaba Ömer hocam bahsettiğiniz bilgileri aşağıdaki dosyaya ekledim. 'Ana_program' isimli sayafada ders programı var. Bu ders programı 'Öğretmen' isimli sayfada öğretmen seçimi yapılarak yansıtılacak. Bu sayede seçili öğretmenin bir haftalık ders programı görüntülenecek. 'Veri' isimli sayfada öğretmenler ve aldıkları kodlar yer almakta. Bu veri sayfasında öğretmen sayfasına veri doğrulama yaparak öğretmenin çağrılmasını yaptım. Yine bu veri sayfasında bir öğretmenin aldığı birden fazla kod var ve bunlar karşısında yazıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

Katılım
30 Kasım 2011
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2023
Hocam detaylı şekilde yazayım istedim, şöyle ki : Öğretmen isimli sayfanın B5:F16 aralığına, seçilen öğretmenin Ana_Program isimli sayfadan o gün, o saat gireceği sınıflar yansıtılacak. Örneğin X1 isimli öğretmen Salı günü 09:00 (OĞRETMEN!B5 hücresine) MZSAY-1 (ANA_PROGRAM!B3 hücresi) sınıfına derse giriyor yine Salı günü 09:50 (OĞRETMEN!B6 hücresine) MZSAY-1 (ANA_PROGRAM!B3 hücresi) sınıfına derse derse giriyor. Özet olarak bir öğretmenin o günkü derse gireceği sınıflar Öğretmen Sayfasına yansıtılacak.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Dosyanıza 3 tane AD ekledim. Formüller kısa olsun diye.
Çözülü halde dosyanız ektedir.
 

Ekli dosyalar

Katılım
30 Kasım 2011
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2023
Dosyanıza 3 tane AD ekledim. Formüller kısa olsun diye.
Çözülü halde dosyanız ektedir.
hocam dosyayı indirdim ama bir şey anlayamadım... şu an çalışan bir şey göremedim. öğretmen isimli sayfada (F5:F16) aralığında =EĞERHATA(KAYDIR(Program;TOPLA((OgrDers=KAYDIR(Program;;KolonNo;40;1))*SATIR(Program))-3;1;1;1);"") bu kodlar yer almakta... acaba versiyon farklılığı falan mı var o yüzden mi yanıyan bir şey göremiyorum? ya da benim eklemem gereken başka şeyler mi var?
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Formül sonuçları doğru olarak gelmiyor mu?

238983
 
Katılım
30 Kasım 2011
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2023
hayır hocam ekran görüntüsü attığınız şekilde bir görüntü alamıyorum. bomboş şekilde görünüyor. hücreyi tıkladığımda formül çubuğunda { } içerisinde formül göründüğü halde B5:F16 arası hiçbir bilgi görünmüyor.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Gönderdiğim dosyayı kullanıyorsanız böyle bir durum olmaması gerekiyor.
Dedik ama arkadaşımızın Excel 2003 versiyonunda her ne hikmetse KAYDIR fonksiyonu ve dizi fonksiyonlar çalışmıyor.
Bu sebeple sorunu makro ile çözmek zorunda kaldık.
 

Ekli dosyalar

Katılım
30 Kasım 2011
Mesajlar
41
Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2023
teşekkürler hocam, emeğinize sağlık...
 
Üst