Destek

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar excel de yapmış olduğum çalışmam var fakat sayfa içinde çok fazla köprü olduğu için veri çoğaldıkça kasmaya başladı bunun için bana bir çözüm söylermisiniz ne yapayım nasıl yapayım? sayfa dan örnek resim atacaktım ama buraya yükleyemedim.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Sorduğunuz soru çok genel , buna kimse net bir cevap veremez sanırım. Dosya görünmüyor. Dosyanızda formül içeren sayfalar, hareketlilik, biçimlendirmeler, köprüler vs vs var ise, dosyanın ağırlaşmasına sebep olur.

aşağıdaki gibi bir ücretsiz dosya paylaşım sitesi aracılığı ile dosyanızı, ya da bir örnek dosya yüklemeye çalışın, kontrol edilirse çözüm sunan olabilir.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Sorduğunuz soru çok genel , buna kimse net bir cevap veremez sanırım. Dosya görünmüyor. Dosyanızda formül içeren sayfalar, hareketlilik, biçimlendirmeler, köprüler vs vs var ise, dosyanın ağırlaşmasına sebep olur.

aşağıdaki gibi bir ücretsiz dosya paylaşım sitesi aracılığı ile dosyanızı, ya da bir örnek dosya yüklemeye çalışın, kontrol edilirse çözüm sunan olabilir.

teşekür ederim yardımın için

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Kullandığınız excel dosyasında kaç sayfa var, ve bu sayfalarda toplamda kaç satır var ( yaklaşık olarak, bin, beşbin, onbin, ellibin gibi )

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Kullandığınız excel dosyasında kaç sayfa var, ve bu sayfalarda toplamda kaç satır var ( yaklaşık olarak, bin, beşbin, onbin, ellibin gibi )
Tahmini olarak köprü olarak içinde 130 bağlantı vardır. her sayfada da 200 satır mevcut

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Yüklediğiniz resimlerden ve son yazdığınız mesajdan anladığım şu. Dosyanızda sayfa başına fazla veri yok sanırım. Ancak dosyayı ağırlaştıran (gereksiz) uygulamalar var bence.

Yanlış anlamadıysam plaka ya da araç başına sayfa açmışsınız ve bunları ayrı ayrı sayfalarda takip etmektesiniz. Tahminim doğruysa, makrosal işlemlere yönelmeniz, daha az sayfa kullanarak listeler halinde çalışmanız. Örneğin plaka bazlı bir dosyada işlem yapıyorsanız tek bir sayfada bütün plakaları, araçları, araç cinslerini, kilometrelerini, yakıt tüketimlerini, ve tutarsal harcamalarını , lokasyon değişikliklerini gibi gibi birçok durumu tek bir sayfada takip edebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Yüklediğiniz resimlerden ve son yazdığınız mesajdan anladığım şu. Dosyanızda sayfa başına fazla veri yok sanırım. Ancak dosyayı ağırlaştıran (gereksiz) uygulamalar var bence.

Yanlış anlamadıysam plaka ya da araç başına sayfa açmışsınız ve bunları ayrı ayrı sayfalarda takip etmektesiniz. Tahminim doğruysa, makrosal işlemlere yönelmeniz, daha az sayfa kullanarak listeler halinde çalışmanız. Örneğin plaka bazlı bir dosyada işlem yapıyorsanız tek bir sayfada bütün plakaları, araçları, araç cinslerini, kilometrelerini, yakıt tüketimlerini, ve tutarsal harcamalarını , lokasyon değişikliklerini gibi gibi birçok durumu tek bir sayfada takip edebilirsiniz.
doğru anlaşılmış. ana sayfa içerisinde bulunanları hep alt sekmelerde köprü ile topladım. arıza kaydı yakıt masraf herşey tek sayfada. ama veri girişi çok olduğu için kasmaya başladı ilk sıralar bu kadar değildi. veri çoğaldıkça kasmalar başladı. yanlış anlamayın ben ileri düzey bilgim yok ama çoğu konuyu da videolardan kendim eğitim izleyerek yaptım. şimdi size sormak istediğim ben makro işine mi yöneleyim. demek istediğiniz o mu

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Mutlaka makro gerekmez, ancak bir excel dosyasında ( kitabı ) atıyorum 100 sayfa varsa, bu sağlıklı yöntem değil, bence. Sayfalara kaydettiğiniz verileri bir ya da birkaç sayfaya sığdırmaya çalışın.

Örneğin, bir önceki mesajımda plakaya bağlı olarak birkaç madde saydım.

Elinizde kaç adet plaka ya da araç varsa ve bunları alakadar eden kalemler varsa bunları tek bir sayfada nasıl takip edebilirsiniz? Bu sorunun cevabını bulmaya çalışın.

Ama daha yararlı olanı makrosal (VBA) çözüm.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sanki gereksiz yere renklendirme de var gibi,