Detaylı arama butonu

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 - TURKCE
Arkadaşlar merhaba. Oluşturduğum birbirine köprülenmiş 265 sayfa var. İlk sayfada firmaların bir listesi bulunmakta. Firma listelerinden herhangi birine tıklandığında diğer sayfalara geçiyor. Benim istediğim hem bu ilk firma sayfasında hem de tıklanıldığında ulaşılan sayfalarda bir hücrede detaylı bir arama butonu yapmak. Yani A harfine bastığımda A ile başlayan firmalar AY haflerine bastığımda AY ile başlayanlar .... şeklinde yani arama butonuna harf ekledikçe firmaları eleyecek bir formül. Bunun yanısıra firmayı bulduktan sonra ona özel olan listede de sattığımız ürünlere ilişkin markalar bulunmakta. Bu markalarda da tek tek arayıp bulmak zaman aldığı için bir arama butonu da buraya yapmak istiyorum daha sonra bunu 265 sayfaya da kopyalarak aynı sistemi oluşturmak istiyorum. Dosya boyutu büyük olduğu için ekleyemiyorum. Yapabileceğini düşünen arkadaşım varsa eğer yasak değilse e-maili bırakabilirse dosyayı göndermek istiyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Eğer sakıncası yoksa dosyanızı paylaşım sitelerinden birine yükleyip linkini burada verebilirsiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Herhangi bir sayfadayken F12 tuşuna basarsanız otomatik olarak arama formu açılacaktır. Aradığınız harfe göre firmalar listelenecektir. Listeden seçtiğiniz firma sayfası otomatik olarak açılacaktır.

Firmalara ait sayfalardaki markaları hangi formatta listelemek istediğinizi belirtirseniz o konuda da yardımcı olmaya çalışırız.

Ayrıca dosyanızı Winrar programı ile sıkıştırırsanız foruma rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 - TURKCE
Sn Korhan bey ilgilerinizden ve yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Firmalar açısından yaptığınız makro tam istediğim gibi olmuş. Sadece tek bir eksik kaldı ki firmaları bulduktan sonra her firmanın sayfalarında MARKALAR ve ISKONTOLARINI da bulmak gerekiyor. Fakat bu da zaman alıyor:( Bir de bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Markaları ve iskontoları hangi formatta görmek istiyorsunuz açıklarmısınız?

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 - TURKCE
Arama Butonu

Sn. Korhan bey yaptığınız ilk çalışma dosya için tamamen uygun. İlk yaptıgınız makroda firmayı bulup seçtikten sonra firmanın şahsi sayfası çıkıyor, gördüğünüz üzere her firmanın sayfasında aynı markalar bulunmakta. Tam olarak yapmak istediğim aynı makro ile listelenen markalar arasında arama yapmak. Yani X firmasını arattım, buldum ve sayfasına girdim. Daha sonrada örneğin yine bir arama yaparak "A" ya bastığımda A ile başlayan markalar "AS" yazdığımda ASTEL markasına kolayca ulaşabilmek. Her firmanın ödeme şekline ve markalara göre iskontolarını gireceğiz.Amacımız; firmanın faturasını keserken önce yaptığımız dosyadan firmayı daha sonra da kendine özgü sayfasını bulup sattığımız ürünü o firmanın ödeme şeklindeki(peşin-30 gün-60 gün) iskontosuna göre faturalandırmak. Şimdiden elinize sağlık. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 - TURKCE
Ayrıca

Korhan Bey ;

Ayrıca unutmadan yaptığınız makroda küçük harf ile arama yapamıyorum. Ben bunu biliyorum ama yeni kullanmaya başlayacak olan birine söylemezseniz bulamayabilir aratmayı :( onada mümkünse bir yardımcı olabilirmisiniz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

F12 tuşu ile arama formu açılıyor.
Büyük-küçük harfe göre arama yapılabiliyor.
Form üzerinde listelenen firma adı üstünde çıft tıklama yaptığınızda ürün araması yapacağınız form açılacaktır.

Umarım faydası olur.

Not: Dosyanızda fazla sayıda sayfa olduğu için ileride dosya boyutunun artmasıyla sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 - TURKCE
Sn. Korhan Bey zaman ayırdığınız , emek harcadığınız ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Dosya tam istediğim gibi oldu. Umarım birgün bende birilerine bildiğim birkaç konu üzerinde yardımcı olabilirim. Tekrar çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda görüşmek üzere :)

Excel Vers. ve Dili
mikrosoft exel türkçe
Ara Bul

Sn.Evren Hocamın çalışmasından aldığım ara bul kodlarını dosyama uyarlamaya çalıştım ama hata veriyor
ilgilenecek üstadlarıma şükranlarımı arz ederim
Evren hocam ve diğer üstadlarıma saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
mikrosoft exel türkçe
tŞK

Üstadlarım ekli dosyama bakabilecek misiniz
kodlarda bir hata var ama beceremedim işte
umarım ilgilenirsiniz
saygılarımla