Merhaba Arkadaşlar
Şirketimiz Bağcılık ve Şarapçılık sektöründe bulunmakta.
Üzümlerimiz hasat edildikten sonra tanklarda fermentasyonda bekletiliyor.
Beklemeden sonra ise şişeleme aşamasına geçiliyor, tedarikçilerden gelen ve stokda hazır bulunan sırasıyla şişe, mantar, etiket ve kapşon kullanılıyor.
Yani bu malzeme kendi ürünümüzü (şarap şişe) üretmek için gerekli olan malzemedir.
örnek: 1 şişe şarabı doldurmak istediğimizde:
Şarapcinsine göre 500 ml ya da 750 ml olarak kullanılıyor
Şişe 1 adet kullanılılyor (üç farklı cins şişe, GREEN, WHİTE ve 500 ml Şişe)
Mantar 1 adet kullanılıyor (iki farklı cins mantar, Francisco Sagrera ve Mantardünyası)
Etiket 1 adet kullanılıyor (5 farklı cins etiket, BEYAZ, KIRMIZI, ROZE, GRİ, BOTRYTİS)
Kapşon 1 adet kullanılıyor
dolayısı ile tedarikçi den gelen bu malzeme örneğin:
Şişe 1000 ise
Mantar 1000 ise
Etiket 1000 ise vs..
Şişe 999... a düşmeli
Mantar... a düşmeli
Etiket 999... a düşmeli
yani malzeme kendi stok sayısından birer düşmeli ve 1 adet şarap ürünümüz (örnek, ürünkod: 0001) “ürün stokumuza” eklenmeli.
şişelerken den görmek istediğimiz bilgiler:
Şişeleme tarihi, kim, başlangıç saati, bitiş saati, mola, toplam çalışma saati, toplam şişelenen adet, şişelerken neler bozuk çıktı (mantar döküldü vs.), atıldı, kırıldı, ne tür bir şarap şişelendi, ve depomuzda nereye kaldrıldı.
şişelendikten sonra Analiz bölümüne geçilmeli.
analiz tarihi, şişeleme tarihi, kim, adet, ne tür analiz sonuçları elde edildi (Toplam Asit, pH, %Alc., SO2, sıcaklık, notlar) gibi bilgileri öğrenmek istiyoruz.
Artı bir de özel durumlar için, mesela hangi ürünümüz (0001) ve kaç adet tadım yarışmasına yollandı, hediye verildi, depolarken yere düştü, kırıldı vs.. gibi bilgileri de tutmak istiyoruz.
Sonuç olarak bilmek istediklerimiz:
örneğin: kaç mantarımız stokta mevcud, kaç ürün (0001) depolandı, nereye kaldırıldı vs. gibi..
bu devasa dosyayı hazırlamak için bana yardımcı olabilen olurmu ?
saygılarımla
felmez
mail için
fatih.gulmez@gbh.com.tr
Şirketimiz Bağcılık ve Şarapçılık sektöründe bulunmakta.
Üzümlerimiz hasat edildikten sonra tanklarda fermentasyonda bekletiliyor.
Beklemeden sonra ise şişeleme aşamasına geçiliyor, tedarikçilerden gelen ve stokda hazır bulunan sırasıyla şişe, mantar, etiket ve kapşon kullanılıyor.
Yani bu malzeme kendi ürünümüzü (şarap şişe) üretmek için gerekli olan malzemedir.
örnek: 1 şişe şarabı doldurmak istediğimizde:
Şarapcinsine göre 500 ml ya da 750 ml olarak kullanılıyor
Şişe 1 adet kullanılılyor (üç farklı cins şişe, GREEN, WHİTE ve 500 ml Şişe)
Mantar 1 adet kullanılıyor (iki farklı cins mantar, Francisco Sagrera ve Mantardünyası)
Etiket 1 adet kullanılıyor (5 farklı cins etiket, BEYAZ, KIRMIZI, ROZE, GRİ, BOTRYTİS)
Kapşon 1 adet kullanılıyor
dolayısı ile tedarikçi den gelen bu malzeme örneğin:
Şişe 1000 ise
Mantar 1000 ise
Etiket 1000 ise vs..
Şişe 999... a düşmeli
Mantar... a düşmeli
Etiket 999... a düşmeli
yani malzeme kendi stok sayısından birer düşmeli ve 1 adet şarap ürünümüz (örnek, ürünkod: 0001) “ürün stokumuza” eklenmeli.
şişelerken den görmek istediğimiz bilgiler:
Şişeleme tarihi, kim, başlangıç saati, bitiş saati, mola, toplam çalışma saati, toplam şişelenen adet, şişelerken neler bozuk çıktı (mantar döküldü vs.), atıldı, kırıldı, ne tür bir şarap şişelendi, ve depomuzda nereye kaldrıldı.
şişelendikten sonra Analiz bölümüne geçilmeli.
analiz tarihi, şişeleme tarihi, kim, adet, ne tür analiz sonuçları elde edildi (Toplam Asit, pH, %Alc., SO2, sıcaklık, notlar) gibi bilgileri öğrenmek istiyoruz.
Artı bir de özel durumlar için, mesela hangi ürünümüz (0001) ve kaç adet tadım yarışmasına yollandı, hediye verildi, depolarken yere düştü, kırıldı vs.. gibi bilgileri de tutmak istiyoruz.
Sonuç olarak bilmek istediklerimiz:
örneğin: kaç mantarımız stokta mevcud, kaç ürün (0001) depolandı, nereye kaldırıldı vs. gibi..
bu devasa dosyayı hazırlamak için bana yardımcı olabilen olurmu ?
saygılarımla
felmez
mail için
fatih.gulmez@gbh.com.tr