Diğer sayfadaki aynı verileri almak

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-09-2025
Hocam hayırlı günler size bir sorum olacaktı. Excelle ilgili olarak döviz kuru üzerine bir çalışma yapmaktayız. Farklı farklı tarihlerdeki döviz kuru bize lazım bunları internetten bulup excel dosyasına attık bu aşamadan sonra bizim için önemli olan şu excelde birinci sayfada iki tarih arasındaki kurlar yer alıyor

burdaki tarihlerin karşılığına gelen kurları diğer sayfadaki tarihlerin karşısına atmak istiyorum diğer sayfada sadece tarih var kur sütunu boş birinci sayfadaki kurları ikinci sayfaya atmak istiyorum. Umarım anlata bildim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007-2010
Düşeyara'daki yok hatasını gidermek

Düşeyara işlevini kullanarak dediğiniz yapılabilir. Eğer yok hatasını da ekranda görmek istemezseniz, aşağıda kullanımı anlatılmıştır.

Ömer BAĞCI
obagci34@hotmail.com

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
11-09-2025
Hocam ilginizden dolayı teşekkürler. Ben ileri excel konusunda çok fazla bilgili değilim eğer mahsuru yoksa vaktinizde varsa benim gönderdiğim dosya üzerinde düşeyara yı uygulayıp gönderebilirmisiniz bende sizin yaptığınız formule göre bendeki diğer sayfalara uygulayayım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Hocam ilginizden dolayı teşekkürler. Ben ileri excel konusunda çok fazla bilgili değilim eğer mahsuru yoksa vaktinizde varsa benim gönderdiğim dosya üzerinde düşeyara yı uygulayıp gönderebilirmisiniz bende sizin yaptığınız formule göre bendeki diğer sayfalara uygulayayım.
Dosyanız ektedir.

.

Ekli dosyalar

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
11-09-2025
Ilginizden dolayı teşekkürler hocam sorunu çözdük çok teşekkürler.

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
11-09-2025
Hocam hayırlı günler forumda macro ile otomatik hesaplama diye bir konu açtım yanlız diğer arkadaşlar yardımcı olamadılar size zahmet bir bakabilirmisiniz çözülebilir mi diye.

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
11-09-2025
bu konuda da yardımcı olurmusunuz

hocam daha önce yardımcı olduğunuz konuya benzer bir durum bu konu ile ilgili bir başlık açtım ama kimse yardımcı olamadı bende en son çare yine size başvurayım dedim. ekli dosya da yer alan liste daha önce gönderdiğim dosyalarla aynı farklı olan tarafı bunun içersinde metinlerde var. sayfa ikide miktar bölümü boş ben diyorumki iki sayfada gb no ve madde adı verileri aynı sadece sayfa ikide sütun bölümündeki miktar verileri eksik sayfa birde miktar bölümündeki veriler sayfa ikide yer alan verilerin karşısına düşsün. daha öncekini düşey ara yöntemiyle yapmıştınız buna uyarlamak istedim ama olmadı.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
11-09-2025
hocam yukarıda size bir mesaj yazdım müsait olduğunuzda bakabilirmisiniz.

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
Sayfa2 E9 hücresine
Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$D$9:$D$200;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($C9&$D9;Sayfa1!$B$9:$B$200&
Sayfa1!$C$9:$C$200;0));1)
Bu formülü yazın ve aşağıya doğru çekerek çoğaltınız.
Not : Formülde 200 satır baz alınmıştır.

Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
11-09-2025
Hocam ilginizden dolayı teşekkürler çok işimize yaradı. Ben bunu başka tablolara uyarlamak istediğim zaman ne şekilde yapmam lazım düşeyara da olduğu gibi belli sütunları seçmemiz yeterli oluyormu yoksa formülü kendimiz mi oluşturmamız gerekiyor. Bu konuda yardımcı olursanız her seferinde sizi rahatsız etmemiş olurum. örneğin formule tıkladığım zaman dizi, satır sayısı, sütun sayısı gibi veriler geliyor onları nasıl seçmem lazım yardımcı olabilirmisiniz

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
11-09-2025
Hocam ilginizden dolayı teşekkürler. Bu indis formülünü biz elimizle mi yazıyoruz yoksa düşey ara fonksiyonunda olduğu gibi sütunları seçtiğimiz zaman formül otomatik oluşuyormu.