Diğer Sayfadaki Verileri Toplayarak Alma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-11-2022
Merhabalar ekteki dosyamda encoksatilan sayfasında makro var . Makro subehareketleri sayfasındaki ürünleri cıkıslarını topluyor çalışıyor fakat a3 te boşluk bırakıyor . A3 den başlaması lazım yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Tamda ben çalışırken elemanlarıma söylediğim konu buydu.

Arkadaşlarım konuyu VBA veya makro ile yapamaz mıyız diye sorarlardı. Dosyalarda oldukça hacimli dosyalardı. Ben de yapabiliriz derdim. Ancak bu işi yapan da çekip gitti. İş üstünüze veya sizden sonra gelenlerin üstüne kalacak. En küçük bir hatada veya geliştirmede VBA bileni nerede bulacaksınız. Buldunuz diyelim. Gelen kişi oturup, kodları çözeceğine oturur kendisine göre kodları yeniden yazmaya başlar. Alın size bir problem daha.

Onun için yapılacak işlemler tamamen Excel'in değişmeyen kalıcı araçları ve kolayca öğrenilen araçların tercih edilmesinde yarar olduğunu öğütlerdim.

Sizin dosyanız da tam Pivot Table - Özet Tablo konusu. Bu şekilde yapıldığında daha esnek ve kolay analizler yapma olanağına kavuşulur.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Doğru diyorsunuz hocam makro artık bizim gibilere herşeyi yapan herşeyi çözen olduğu için ondan beklemekteyiz :) peki Pivot Table uyarlayabilirmisiniz hocam

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Uyarlanabilir.

"Sube_Hareketleri" sayfasında yer alan Tabloya biraz daha bilgiler ekleyin. Bakalım.

.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Dosyanız ekte.

Veri Tablosuna veri girdikçe, güncellenir.

İnceleyin. Anlamadığınız yerleri sorabilirsiniz.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Çok teşekkürler hocam ellerinize sağlık iyi akşamlar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Hocam merhaba herşey çok iyi istediğim gibi fakat sadece stokkodu tarafında sıralama yapmaktadır. Urun kategori kısmında a-z sıralama nasıl yapabilirim uğraştım ama çözemedim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Merhaba ustalarım formül dosyada cok kasma yaşatıyor başka çözüm olabilirmi acaba sizlere zahmet

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Yanlış Yazılmıştır Dikkate Almayınız