Diğer sayfadan ilgili kodla sütundaki bilgileri getirme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-01-2024
Arkadaşlar merhaba , daha önce konuyu yazmıştım ama veri formülü kopyalınca ana dosyaya yer değişikliğinde çalışmadı malesef , düşeyara ve indiş formülü diye açtığımdan konuyu tekrar açtım siteden yönetici arkadaşlar yardımcı oldu sağolsun birazda benim eksik anlatımımdan karışık bir formül olmasından sanırım formülü ana dosyaya kopyalınca sorunlar oldu o yüzden daha detaylı anlatım yaptım ve konuyu daha basitleştirdim birde , ana dosyaya ekledim kopyala yapıştırda sorunlar olmasın diye , bu raporu manuel yapıyorum bir günümü alıyor işlem adetleri çok fazla o yüzden tekrar açmak zorunda kaldım kusura bakmayın , aslında mantığı çok basit ( aynı kodda olan veriyi benim belirttiğim yere getirmesi ) excel bilgim çok az olduğu için bilmediğim birşey olabilir sizin önereceğiniz bir yol olursa makro olabilir yada başka birşey olabilir daha önce çok daha karmaşık işlemleri excel web.tr den yapan arkadaşlar gördüğüm için öneri istiyorum şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum ,

* dosyada sarı ile işaretli alan A 54 satırındaki kodu mizan satırında arayıp mizandaki satırdaki ilgili sütunu komple sarı alana getirmesi ( ben örnekte gelecek yerleri manuel kopyaladım )

* bu alandaki formülü uzunca kopyalınca boş olan yerlerde değer yok gibi uyarı verince alttaki toplamı bozmaması için rakam olan yerleri toplaması gerekiyor

* Yukarıdaki mantığı kopyala yapıştır yaparak aynen A86 sutünunda da kopyala yapıştır olarak devam edeceğim formülde neler değişeceğini belirtirseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
B54 hücresine uygulayıp sağa doğru sürükleyiniz.

DİZİ formüldür.

C++:
=EĞERHATA(İNDİS(MİZAN!$A$1:$E$30;KÜÇÜK(EĞER(MİZAN!$A$1:$A$30=$A54;SATIR(MİZAN!$A$1:$A$30));EĞERSAY($A$54:$A54;$A54));SÜTUN(B$1));"")

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
10-01-2024

DİZİ formüldür.

C++:
=EĞERHATA(İNDİS(MİZAN!$A$1:$E$30;KÜÇÜK(EĞER(MİZAN!$A$1:$A$30=$A54;SATIR(MİZAN!$A$1:$A$30));EĞERSAY($A$54:$A54;$A54));SÜTUN(B$1));"")

Merhaba hocam , B54 hücresine uygulayıp sağa doğru çektim herhangi bir veri gelmedi office 2016 tr kullanıyorum

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Dizi formülü olarak mı uyguladınız?
Mouse Formülü uuyguladığınmız B54 hücresinde iken Ctrl+Shift+Enter tuşlarına basın.
Sonfra sağa doğru normal şekilde kopyalayabilirsiniz

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
10-01-2024
Dizi formülü olarak mı uyguladınız?
Mouse Formülü uuyguladığınmız B54 hücresinde iken Ctrl+Shift+Enter tuşlarına basın.
Sonfra sağa doğru normal şekilde kopyalayabilirsiniz
Hocam bilmiyordum öğrendim sayenizde :) ilk satırı sağa sürükleyince oldu yalnız alt satıra kopyalayınca olmuyor ekte baka bilirmisiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
10-01-2024

DİZİ formüldür.

C++:

Hocam dizi formülü bilmiyordum yaptım sonradan , satırda geldi yalnız formülü aşağıya doğru sürükleyince çalışmıyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Dosya size ait değil mi?

"MİZAN" sayfanızda "1 TURİZM MERKEZ" ile ilgili tek satır var. Formülde sadece bunu getiriyor.

Formülü 86. satır ve aşağısına uygularsanız sonuçları listelediğini görebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
10-01-2024
Dosya size ait değil mi?

"MİZAN" sayfanızda "1 TURİZM MERKEZ" ile ilgili tek satır var. Formülde sadece bunu getiriyor.

Formülü 86. satır ve aşağısına uygularsanız sonuçları listelediğini görebilirsiniz.

Teşekkürler hocam oldu şimdi

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
10-01-2024

DİZİ formüldür.

C++:

Korhan bey merhaba , sayfa 1 ismi 1 TURİZM formül burada verileri getiriyor çok işime yaradı tekrar teşekkürler , yalnız rapor uzun ikinci bir sayfa açtım 2 KARGO satır ve sütün diğeri aynısı olmasına rağmen dizi formülde yapsam boş geliyor hata ve uyarıda vermiyor , masraf kodlarından olabilir mi sadece yukarıda dosyadaki masraf kodlarının verilerini getiriyor yeni açtığım kodlar gelmiyor

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Sürekli alıntı yaparak forumun alt yapısını şişirmeyiniz.

Dosyanızda ne yaptığınızı bilemiyorum. Bu sebeple bir cevap veremeyeceğim.

Örnek dosyanız üzerinden tarif ederseniz yorum yapabilirim.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
10-01-2024
Kusur bakmayın , 2 KARGO A47 sütunundan devam ettiğimde formülü aynı şekilde kullanmama rağmen dizi formülü şeklinde veri gelmiyor , masraf kodları değiştiği için olabilir mi 2 KARGO A47 satırına örneğin 2 TURİZM İGA deyince getiriyor

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

MİZAN sayfanızda 46 satıra kadar veri var.

Formülde;
=EĞERHATA(İNDİS(MİZAN!$A$1:$E$36;KÜÇÜK(EĞER(MİZAN!$A$1:$A$32=$A47;SATIR(MİZAN!$A$1:$A$32));EĞERSAY($A$47:$A47;$A47));SÜTUN(B$1));"")

Kırmızı ve kalın fontla belirttiğim yerleri eşitlemelisiniz. (Bütün alanları bu anlamda kontrol ediniz.)

Siz çok eski bir üyemizsiniz. Bu detayları biliyor olmalısınız diye düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
10-01-2024
Korhan bey dediğiniz şekilde yaptım düzeldi , bazen dizi formülü gidiyor belirttiğiniz şekilde yapmama rağmen son paylaştığım exceli silme imkamız varmı dosyayı yüklerken personel isimlerini silmeyi unutmuşum , siteminizde haklısınız malesef siteye üye olduktan sonra 2006 senesinden sonra mali müşavirlik yaptığımızdan vaktimiz olmadı sizlere basit gibi gelen formüller bize atom fiziği gibi geliyor tekrar kusura bakmayın

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Dosyanız talebiniz üzerine forumdan kaldırılmıştır.