diğer sayfalardan veri alma

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
işlem yapmak istediğim sayfadaki sayfa numarasındaki sayfalardan parça numaraları verilerini almak istiyorum.... verilerin sayfa isminde aranması önemli tüm sayfalarda olmamalı...formül veya makro ile olması önemli değl.....herkeze teşekkürler.....

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sorunuzda bir terslik var sanırım. Çünkü verdiğiniz sorgulamayı yapınca yine parça nosunu çağırmış olacaksınız. Sanırım siz parça ismini çağırmak istiyorsunuz. Eğer isteğiniz bu yönde ise E2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz. Umarım faydası olur.

Kod:
=EĞER(EYOKSA(DOLAYLI("'"&C2&"'!C"&KAÇINCI(A2;'10'!G:G;0)));"";DOLAYLI("'"&C2&"'!C"&KAÇINCI(A2;'10'!G:G;0)))

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
syn COST_CONTROL benim tapmak istediğim A sütunundaki stok numarasına göre yan tarafta yazılı olan sayfadaki parça numarasını bulmak...A sütununda bazılarının parça numaraları bu sizi yanıltmış olabilir .... ihale sayfasındaki a sütunundaki veriyi C sütunundaki sayfa ismine göre excel sayfasında aryıp o excel sayfasındaki G sütununda arayıp D sütunundaki parça numarasını istiyorum...formülle mümkünmü bilmiyorum bu istediğim çünkü formülü değiştiremedim :) kodda olsa olur.... verilerim çok fazla tek tek uğraşması haftalarımı alabilir yardımcı olursanız sevinirim..ilginize teşekkürler...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bu durumda üstteki mesajımdaki formülü aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
=EĞER(EYOKSA(DOLAYLI("'"&C2&"'!D"&KAÇINCI(A2;'10'!G:G;0)));"";DOLAYLI("'"&C2&"'!D"&KAÇINCI(A2;'10'!G:G;0)))

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
çok ama çok teşekkürler beni çok büyükbir iş yükünden kurtardınız...iyi günler dilerim size.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
excel klasörün hergün birkaç sayfa ilave ediyorum, sayfa adı fatura numarası olarak atıyorum, hangi tarihte kime , kaç adet satıldı, hep aynı adreslere a012456 sayfasında c5, d6, e5, e7 ye bunları ayrı bir klasörde listelemek istiyorum, ama beceremedim. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.