• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

diğer sayfalardan veri çekme

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba arkadaşlar. yılldık ödev aldım. ama diğer sayfalardan veri çekmeyi işlemedik ve bilmiyorum. mesele öğrenci bilgilerinden bi numara seçip başka bi sayfadan o kişinin okul numarasını yazdığımızda o kişinin bütün bigileri gerekli yerleri gelicek. lütfen yardım edermisiniz??. Şimdiden Teşekkürler

Ekli dosyalar

Arama kutucuğuna Düşeyara yazıp aratınız...

Excel'in fonksiyonlarında düşeyara'yı bul ve aç, karşına 4 satırlı bir kutu gelir.
Aranacak değeri , ilk satırdaki kutunun sağında bulunan açığa alma tuşuna basıp o oğrencinin numarası olan sayfaya gidip hücresine tıkla ve enter'a bas.
İkinci satırındaki açığa alma tuşuna bas ve verilerin sayfasına gidip bütününü mouse ile seç ve enterla
Üçüncü satırda 1 den büyük bir sayı yaz
Dördüncü satıra YANLIŞ yaz okle
Veri yeni sayfaya öğrencinin bir özelliği için (mesela cinsiyet) seçilerek gelmiş olur.
Diğer özellikler için veri gelen hücrenin sağında ya da altında aynı işlemi yap ya da
hücreyi kopyala yapıştır
ya da sürükleyerek çoğalt.

DENEYEREK daha kuvvetlendirebilirsin bilgini . Burada elden geldiğince açık anlatılır ama ödevini yapıp göndermek sana zarar verir çünki denemeni engeller.

demekki cevap vermemişsin Mesafe.

Mesafe doğru birşey yapmış. Ben de yukarıda anlattım ama zaten bu anlatımı youtube'de bile görsel olarak bulabilirsin eğer istersen. 4 Gün de iyi süre araştırmak için.

Son düzenleme:
Geri