Dikey Birleştirme

customofficer

Altın Üye
Katılım
5 Nisan 2017
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-01-2027
Merhaba hücreleri birleştirmeyi biliyorum yatay hücrelerde ancak dikey olunca en üstteki veri kalıyor sadece istedeğim şey şu şekilde;

C1 hücresine c2-c3-c4-c5-c6-c7 birleşmesi gerek. tek tek kesip atmak zorunda kalıyorum. veri çok fazla...

1023

0304.51.00.00.00

- - Tilapya (Oreochromis spp.), Yayın balığı (Pangasius spp.,

1024

 

Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), Sazan balığı (Cyprinus spp.,

1025

 

Carassius spp., Ctenopharyngodon idellus, Hypophthalmichthys spp.,

1026

 

Cirrhinus spp., Mylopharyngodon piceus, Catla catla, Labeo spp.,

1027

 

Osteochilus hasselti, Leptobarbus hoeveni, Megalobrama spp.),

1028

 

Yılan balıkları (Anguilla spp.), Nil Levreği (Lates niloticus) ve

1029

 

yılanbaşlar (Channa spp.)

1030

0304.52.00.00.00

- - Alabalıkgiller

1031

0304.53.00.00.00

- - Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae,

 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
1. Dosyanızın formatı (en azından bu 3 sütun) bu formatta mıdır?
2. B sütunundaki satır dolu ise C sütununda bu dolu satırdan en son satıra kadar birleştireceksiniz. Doğru mudur? Örnekte C sütununda 1023 den 1029 a kadar olan satırlar.
3. Birleşme sonrası sadece - - Tilapya (Oreochromis spp.), Yayın balığı (Pangasius spp., kalacak.Doğru mudur?
4. 1030 olan satırrın altında 1031 de de B sütunu dolu olduğu için C sütununda bir birleştirme olmayacak doğru mudur?

5. Altın üyesiniz. Dosyanızı paylaşsaydınız daha kolay olackatır.
 

customofficer

Altın Üye
Katılım
5 Nisan 2017
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-01-2027
hocam yaptım dosya
 

Ekli dosyalar

customofficer

Altın Üye
Katılım
5 Nisan 2017
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-01-2027
dikey ardışık hücreleri tek hücrede birleştirmem lazım çalışmamda.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Kodu sayfa üzerinde çalıştırınca D1 den itibaren istedğiniz formata çevirecek.
C++:
Sub Dikeybirleştirözel()
    Veri = Range("A1").CurrentRegion.Value
    ReDim Liste(1 To UBound(Veri), 1 To 2)
    For i = 1 To UBound(Veri)
        If Veri(i, 1) <> "" Or Left(Veri(i, 2), 1) = "-" Then
            Say = Say + 1
            Liste(Say, 1) = Veri(i, 1)
            Kontrol = 0
            If Right(Veri(i, 2), 1) = "-" Then
                Liste(Say, 2) = Left(Veri(i, 2), Len(Veri(i, 2)) - 1)
                Kontrol = 1
            Else
                Liste(Say, 2) = Veri(i, 2)
            End If
        ElseIf Veri(i, 1) = "" And Kontrol = 1 Then
            Liste(Say, 2) = Liste(Say, 2) & Veri(i, 2)
            Kontrol = 0
        End If
    Next i
    'Hedef aralığınız farklı ise aşağıdaki D1 adresini değiştiriniz
    Range("D1").Resize(Say, 2).NumberFormat = "@"
    Range("D1").Resize(Say, 2) = Liste
End Sub
 
Üst