dikey girilen verileri yatay olarak 2. sayfaya ve ilgili ay'ın sayfasına işleme

merhaba arkadaşlar. forumdaki aramalarımı deneye deneye iyice karıştırdım. ya bulduklarımı uygulayamadım yada benim aradığım şeyi bulamadım. bir veri giriş sayfasından girilen verilerin sırayla başka sayfaya yatay olarak işlemesini ayrıca giriş yapılırken hangi ay ise o aya atmasını istiyorum. örnek dosya ektedir. bir el atarsanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr / ing
Efe kardeşim eğer eklenen1 ve eklenen2 doluysa yeni sayfa açılacakmı yoksa uyarı vermesini mi istiyorsun

metin_1 arkadaşım öncelikle emeğin için çok teşekkür ederim. gayet güzel bir düzenleme yapmışsınız. ben eklenen 1 sayfası dolduktan sonra yeni bir sayfanın otomatik olarak eklenebileceğini bilmediğim için eklenen2 diye bir sayfa koymuştum. aslında eklenen1 sayfası dolunca otomatik olarak eklenen2-3-4 diye yeni sayfalar eklenerek veriler eklenerek gitse çok daha iyi olur. tekrar teşekkür ederim. iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr / ing
Deneyin bakalım olmuş mu?
başka bir isteğiniz yardımcı olurum.

Ekli dosyalar

metin_1 arkadaşım ellerine sağlık gayet güzel olmuş. sorunsuz çalışıyor. eklenen2 sayfası dolunca da yeni sayfa oluşturuyor. ekle butonuna F9 tuş kısayoluyla da kullansam iyi olur. bir de bilgiler işlendiğinde bilgileriniz girilmiştir mesajı yerine c:/windows/media/notify.wav dosyasını çalarak ses çıkarsa. kayıt girilmemişse de aynı yolda başka bir wav dosyası çalsa

Excel Vers. ve Dili
2003 tr / ing
Ses efektini ekledim fakat F9 kısayolunu yapamıyorum. Control tuşu ile yapmak istersen (Ctrl + herhangi bir tuş) nasıl yapacağını anlatabilirim.

Ekli dosyalar

metin_1 arkadaşım yardımın ve emeğin için çok teşekkür ederim. kolay gelsin. iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003 excel
Selamlar benim sıkıntım şu bir satıra fiyatı yazıyorum yan satırada otomatik kendisi geçirsin istiyorum.buna ilave olarak başka bi işlemde toplam yekünü ayrı bir yerde yine otomatik olarak hesaplamasını istesem nasıl yapabilirim.acil cevaplarınızı bekliyorum .İyiki varsınız valla şimiden teşekkürler ..

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003 excel
Hepsini sizden cevap gelmeden yaptım çok şükür ama yan satıra sadece fiyat geçiyor euro yada tl yazsın istiyorum nolucak?

metin_1 arkadaşım düzenlediğiniz dosyadaki kodları kullandığım bazı excel dosyalarını daha pratikleştirmek için uygulamaya çalıştım ama macroda geçen bilgigir bölümündeki hücre değişikliklerini yaptığım halde bilgileri ekleyemiyorum.
aşağıdaki kodların ne anlama geldiğini yazabilirseniz sevinirim.
Sheets(gecerlisayfa).Cells(4 + i * 2, 4).Value = ActiveSheet.Cells(8, 20).Value & " / " & ActiveSheet.Cells(15, 20).Value
Sheets(gecerlisayfa).Cells(4 + i * 2, 12).Value = ActiveSheet.Cells(22, 20).Value
Sheets(gecerlisayfa).Cells(4 + i * 2, 16).Value = ActiveSheet.Cells(29, 20).Value
Sheets(gecerlisayfa).Cells(4 + i * 2, 20).Value = ActiveSheet.Cells(36, 20).Value
Sheets(gecerlisayfa).Cells(4 + i * 2, 24).Value = ActiveSheet.Cells(43, 20).Value

mesela ekteki dosyadaki eklenen1 sayfasında değiştirdiğim hücrelere verileri aktaramadım. yukarıdaki kodlarda geçen hücre numaralarını da işin açıkçası tam çözemediğimden doğru yerleri tespit edemedim. öğrenebilmem amacıyla kısaca hücre tanımlarını anlatırsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr / ing
Efe arkadaşım
gecerlisayfa - çalışma kitabındaki sayfaların isimlerinden her hangi biri. Yani sen belirliyorsun
ör:
gecerlisayfa = "sayfa1"
gibi
cells(x,y) dediğimiz ise x ler sayı olarak kaçıncı satır olduğu y ise kaçıncı sutüt olduğudur.
cells(1,1) - A1 hücresidir
cells(2,3) - C2 hücresidir

activesheet dediğimiz ise o an geçerli olan sayfadır.

Sheets(gecerlisayfa).Cells(4 + i * 2, 12).Value = ActiveSheet.Cells(22, 20).Value
demek eklenen1 sayfasındaki ilk boş yere -> eklenen1 sayfasıdaki D6 hücresine sayfa1 deki T22 hücresinin değerini yapıştırıyor.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr / ing
Rica ederim.