dinamik alan'daki formülü sekmelere uyarlama

• Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
s.a.
arkadaşlar bir önceki konuda Ömer Hocam'ın yardımı ile yazdığım formülü diğer sekmelere uyarlıyamadım dosyada yazdım umarım açıklayıcı olmuşumdur.
A1'deki veri doğrulama ile birlikte B2 Hücresi çalışmakta
şuan sadece Sayfa1'de çalışıyor

dosya ekte

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
sayfa1'de çalışan veri doğrulama'daki dinamik alan uygulamasındaki formül Sayfa2'de çalışmıyor denerseniz farkedersiniz.
Yani Sayfa1 bağlantılı oluyor ben hangi sekme'de ( Sayfada ) isem ona göre çalışsın istiyorum. birde bağımsız olmasını istiyorum tabiki.
bir de her sayfaya ayrı ayrı uyarlamak istemiyorum tabi.
kitap içindede açıklama ekledim.

İ

İhsan Tank

Misafir
Ihsan Bey aslinda tam oalrak yine anlamdim ama ikili bir dta validasyon ornegi yaptim.. ona bir goz atarmisiniz..
ilgin için teşekkür ederim
ama çalışmıyor farkedersen ayrıca tek tek ad tanımlama yapmışsın dosyadaki formüller bunu engelliyordu ama başka sekmede çalışmadığı için böyle bir çalışma istedim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Ihsan Bey calismayan nedir, tum sayfalarin B2 sindeki data validationlar o sayfanin a1`indeki veri adinin sutununundaki alani iceriyorlar isteginiz bunun olmasi degilmi acaba..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Dosyam dogru ihsan Bey fakat excel versiyonunuz Turkceymis o yuzden calismamistir data validation`lar.. CELL("FILENAME") olan bolumleri HÜCRE("dosyaadı") seklinde duzenleme yapabilirmisiniz data validationlarda.. Sanirim o surette calisacaktir..

İ

İhsan Tank

Misafir
Dosyam dogru ihsan Bey fakat excel versiyonunuz Turkceymis o yuzden calismamistir data validation`lar.. CELL("FILENAME") olan bolumleri HÜCRE("dosyaadı") seklinde duzenleme yapabilirmisiniz data validationlarda.. Sanirim o surette calisacaktir..
şu an çalıştı ama bu seferde benim istediğim diğer ad tanımları sorunlu yani hepsini gene tek tek yapmak zorunda kalacağım sanırım. yoksa yanlış mı gördüm

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Dogrudur, cunku ben anlayamadim dosyanin geri kalan bolumunun ne sekilde kullanilacagini, dosyanizdan anladigim sekmelerde A1 hucrelerini referans alan B2 hucrelerinin A1lere gore veri dogrulama olmasini istediginizdi, bu konuda fikir sundum. Egerki bu bolumu astiysak bir sonraki adimi tekrar anlatmanizi rica edicem, egerki yardim edebilirsem, memnun olurum, kolay gelsin..

İ

İhsan Tank

Misafir
şimdi sorun şu ben ad tanımlamaları tek tek yapmak istemiyorum hem dinamik alan ile birlikte çalışsın yani boş hücreleri tanımasın hem de a1 hücresine bağlantılı çalışsın istiyorum.
üstte eklediğim dosyada Sayfa1 sekmesinde tam istemiğim gibi çalışmakta onu diğer sekmelere uyarlamak istiyorum ama hep ad tanımlayarak değil tek sefer ad tanımlıyacağız. umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Siz oyle diyorsaniz :) ben bu tarz bir calisma ilk defa yapiyorum, daha once hic faydali olacagini dusunmemisim sanirim, kendim icin bile bu tarz bir calismaya bu kadar ugrasmazdim :) kolay gelsin..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
adres olan ad tanimlamam offset bicimindeydi ihsan bey ben sirali sayilarin sizin datalariniz oldugunu dusunmustum ve offset olarak yapmistim, ama yeni dosyada farkettimki herhangi bir data olabilirmis o yuzden sadece match sayisini kullanmak yetti..

Bu arada adres ad tanimlamasi sadece sutun sayisini bulmak icin daha sonra bu adres tanimlamasini o sutunun satir sayisini bulmak icin last_row seklinde bir ad tanimlamsinda kullandim.

en son yaptiginiz dosyadaki gibi ad tanimlamalarini disariya yazarak anlayabilirsiniz. Hatta faydalida olabilir, Veriyon dillerimiz farkli oldugu icin suan ne kadar iyi durumda sizdeki dosyada bilemiyorum, umarim suan duzgun calisiyordur; Kolay gelsin..

İ

İhsan Tank

Misafir
adres olan ad tanimlamam offset bicimindeydi ihsan bey ben sirali sayilarin sizin datalariniz oldugunu dusunmustum ve offset olarak yapmistim, ama yeni dosyada farkettimki herhangi bir data olabilirmis o yuzden sadece match sayisini kullanmak yetti..

Bu arada adres ad tanimlamasi sadece sutun sayisini bulmak icin daha sonra bu adres tanimlamasini o sutunun satir sayisini bulmak icin last_row seklinde bir ad tanimlamsinda kullandim.

en son yaptiginiz dosyadaki gibi ad tanimlamalarini disariya yazarak anlayabilirsiniz. Hatta faydalida olabilir, Veriyon dillerimiz farkli oldugu icin suan ne kadar iyi durumda sizdeki dosyada bilemiyorum, umarim suan duzgun calisiyordur; Kolay gelsin..
şu an da bir sorun bulunmuyor
teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
=kaydır(data!$d$2;0;0;bağ_değ_dolu_say(data!$d:$d)-1;1)