Dış Çap- Bobin Boy hesabı

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20/06/2018
Merhaba;

Ben bir hesaplama dosyası yazmaya çalışıyorum ama öncelikle formülize edemediğim bir nokta var bana bu konuda yardım ederseniz çok mutlu olurum.
ekte bir adet fotoğraf bulunmakta. bu fotoğrafta hesaplamaya çalıştığım nokta bobin dış çapı.

şöyle anlatayım örnek vererek;

900 mm genişliğinde 16000 m boyunda 458 kg 23 mikron malzeme 15 mm eninde parçalara ayrılacak. bu parçalar spool denilen makaralara sarılacak.

makara iç çap:76 mm
makara kalınlığı:10 mm
makara uzunluğu:300 mm
makara sarım boyu:270 mm

her makara max 15 kg ağırlığında olmalı. bu ölçüler ışığında 1 makara kaç metre olmalı ve dış çapı kaç mm olmalı?

biraz anlaşılması zor bir konu. fakat bunun çok basit bir versiyonunu formülize ettim ihtiyaç olursa paylaşabilirim.

bana bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
20/06/2018
merhaba;
teşekkür ederim bende de benzer bu hesaplama dosyası mevcut bu şekilde. fakat bu hesap PAD dediğimiz sarımlar için geçerli benim bahsettiğim şey makaraya spiral şelikde sarım yanı spool olarak da bilinen sarım. ip makarasını düşünün ip ince ama sarılı olduğu makara geniş ve makara boyunca sarılıyor. işte bu uzunluğu hesaplayabilmek için gerekli denklemi kuramıyorum

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Sorunuzdan anladığım kadarıyla bir şey yaptım.

Şimdi siz ne yapmıştınız. Onu ekleyin.

Veya resim değil de bir Excel dosyası üzerinde isteğinizi belirterek açıklarsanız, umarım bir çözüm bulunabilinir.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
20/06/2018
ben herhangi bir hesaplama olmaksızın sadece istenen hücreleri ? koyarak yazdım. elimizdeki veriler bunlar. bunları kullanarak hesaplama yapabilir miyiz?

ben altına da ufak bir hesaplama ekledim o çalışıyor birebir doğru. fakat sarım genişliği ile sarılacak malzeme genişliği aynı olduğu zaman geçerli

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Bu olmuş mu?

.

Ekli dosyalar