Dış Kaynaklı Dosya Kontrolü ve Veri Çekimi

Salyangoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 English
Office 2010 English
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-07-2029
Selamlar Arkadaşlar,

Bir süredir ihtiyacım oldu, denemeler yaptım, çok bilgi var veri alımı ile ilgili ama sadece formül ile çözüm olup olmadığını araştırıyorum.

Amaç mevcut excel doküman üzerinden farklı bir dokümanın olup olmadığını anlamak, var ise veri çekmek.

Normal şartlarda bildiğiniz gibi eğer adres gösterdiğiniz doküman yok ise size dokümanın yerini soran bir pencere açılıyor. Bilemiyorum belki doğasına aykırı ama araştırıyorum.

Netice itibarı ile;

• Gün gün tutulmuş dosyalar var, ama her gün tutulmuyor.
  • Tek bir doküman yapıp bu gün gün tutulmuş dokümanlardan bilgi çekmek istiyorum.
  • Gün gün tutulmuş dokuman isimleri örneğin; Misirci_20130101, Misirci_20130102, Misirci_20130104 gibi... Yıl, ay gün şeklinde versiyonlanmış durumda...
  • Acaba ben bir excel yapsam, 365 günü tarih tarih yerleştirsem, yan hücresine varolan dosyadan veri çağırabilir miyim ?
Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Bir klasör içerisinde 3-5 örnek dosya olacak şekilde, ne istediğinizi açıklayarak sorunuza ekleyin.

Salyangoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 English
Office 2010 English
07-07-2029
Aslında aşağıdaki gibi bir yapı yapmak istiyordum. Dokümanı ekledim, tekrar teşekkürler

• Tek bir doküman olması gerekiyor ve güncellendiği tarihlerde versiyonlanması gerekiyor, yani bu doküman tek. Hem data içeriyor, hemde diğer dokümanlardan veri alıyor.
  • Gunluk_Liste sayfasında o gün içerisinde oluşan hareketler, yani dokümanın versiyonuna göre gün gün bu kısım farklı bilgiler içerecek, ertesi günkü dokümanda bu bilgiler silinmiş olarak güne başlanacak
  • Misircilar sayfasında tüm Mısırcılar yer alacak, eğer ileride yeni bir mısırcı eklenirse zaten data çekilmesi istendiğinde eski tarihlerde "0" yazması gerektiğinden bir sorun olmayacak
  • Genel_Liste sayfasında geçmişe dönük tüm dokümanların kontrolü gerçekleşecek, eğer doküman yok ise zaten Yok yazacak
  • Grafik kısmı çok önemli değil
  • Genel_Liste sayfasında Misirci seçilip ona göre datanın yansıması sağlanacak ve grafik değişecek
  • Gunluk_Liste sayfasında yer alan veriler manual girilecek

Ekli dosyalar

Salyangoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 English
Office 2010 English
07-07-2029
Yanlış anlaşılmasın, direkt bu dokümanı çalışır hale getirilmesi değil ricam, amacıma yönelik yol göstermeniz yeterli benim için

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Ekteki dosya kısmen işinizi görür sanıyorum.
3 dosyanız açık olduğunda formül çalışacaktır. N sütununda sonucu gözlemleyebilirsiniz.
Sorun, bilgi almak istediğiniz diğer dosyaların açık olmaması durumunda ortaya çıkar.
Bunu önlemek için E sütunundaki formülü makro ile yazdırmak gerekir.
Aşağıdaki linkte bu sorunun da çözüldüğünü görebilirsiniz.
http://www.excel.web.tr/f50/excel-2010-formul-surukleme-sorunu-t111984.html

Ekli dosyalar

Salyangoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 English
Office 2010 English
07-07-2029
Ellerinize sağlık, arada daha önce kullanmadığım formülleri de gördüm, ek olarak bilgi de kazanmış oldum, çok teşekkürler.

Ancak benim ekranımda bir hata var, muhtemelen sizde yoktu bu hata, şimdi ekran görüntüsünü ekliyorum, bir süredir neden olabilir diye bir şeyler denedim ama sonuca gidemedim.

Sorun benim lokalimde muhtemelen, ne olabilir ?

Ekli dosyalar