Dış veri alınmış tabloda düşer ara formülünü kullanma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.03.2019
Merhaba,

Microsoft Query ve odbs kullanarak database dosyasında veri aldığım iki tablodaki verileri kullanan düşeyara formülü tanımladım. Fakat çalışmıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Murat Nazlı

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosya yok mu?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
17.03.2019
Dosya ekledim. Üetim ve İşemri sayfaları dış veri ile alınıyor.

=DÜŞEYARA([@[isemri_no]];Tablo_UYUM_kaynağından_sorgula_1;5;YANLIŞ)
formülde hedef sayfayı göstermişsiniz ama sütunları belirtmemişsiniz. hangi sütundan hangi sütuna kadar aralık alınacak şeklinde belirtmek gerekiyor.
aşağıdaki hali çalışıyor.
=DÜŞEYARA([@[isemri_no]];Tablo_UYUM_kaynağından_sorgula_1[[isemri_no]:[Toplam/hareket_miktar]];6;YANLIŞ)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
17.03.2019
Teşekkür ederim değerler geldi fakat üretim tablosunda bulamadığı değerleriiş emri tablosunda #YOK olarak getiriyor ve bu hücre başka bir formülde kullanılamıyor. Aynı formülde bulamaduığı zaman #YOK yerine 0 değeri getirtebilirmiyiz.

Selamlar.

=EĞER(EHATALIYSA(** FORMUL *** );0; ** FORMUL *** )

** FORMUL *** yazan kısmlara düşeyara formülünüzü iki kere yapıştırın. "formül sonucu hata ise sıfır, değil ise formül sonucu" gibi bir mantıkla çalışmaktadır

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA([@[isemri_no]];Tablo_UYUM_kaynağından_sorgula_1[[isemri_no]:[Toplam/hareket_miktar]];6;YANLIŞ) );0; DÜŞEYARA([@[isemri_no]];Tablo_UYUM_kaynağından_sorgula_1[[isemri_no]:[Toplam/hareket_miktar]];6;YANLIŞ))

Edit: Parantez hatası olmuştu düzelttim

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
17.03.2019
Merhaba,

Aşağıdaki şekilde bir eğer formüğü tanılmadım. Sonucu #DEĞER! hatası veriyor. Nasıl gidereceğim konusunda yardımcı olurmusunuz.

=EĞER(J87>0;(Tablo_UYUM_kaynağından_sorgula[[#Bu Satır];[Planlanan Süre]]/Tablo_UYUM_kaynağından_sorgula[[#Bu Satır];[Planlanan Miktar]])*Tablo_UYUM_kaynağından_sorgula[[#Bu Satır];[Planlanan
Üretim
Miktarı]];YANLIŞ)