Dış veri kaynağını sayfa içindeki hücreden değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003,2007
Selamlar herkese öncelikle güzel bilgiler için çok teşekkür ederim, aradığım çoğu şeyi bu sitede buldum ve çok zaman kazandım.

Soruma gelince, dış veri kaynağı kullanan bir sayfanın dış veri kaynağını aylara göre değiştirmek istiyorum.Bunun içinde şöyle bir yöntem düşündüm sayfa içinde zaten o ayın ismi yazıyor ve veri çekilcek dosyanında içinde örneğin MART adı geçiyor ve o veri çekilecek dosya ay bittiğinde NİSAN olacak, bende otomatik olarak örneğin dış veri kaynağı içini =B5 gibi birşey yazıp ay yazan yere yönlendirmek istiyorum.Formule gelince;

=DÜŞEYARA("DKP-25/25/0.40 2700 mm GLV/90";'[ÜRETİMLER-MART 2009.xls]16'!$B:$E;4;0)

ÜRETİMLER-MART 2009 bu dosya başka bir yerde ve nisan ayı gelince;
ÜRETİMLER-NİSAN 2009 olacak aynı zamanda düşeyara yaptığım sayfa içinde de B5 sutununda ay ismi yazıyor.Düşündüğüm şey şu şekildeydi ama çalışmadı:

=DÜŞEYARA("DKP-25/25/0.40 2700 mm GLV/90";'[ÜRETİMLER-"B5" 2009.xls]16'!$B:$E;4;0)

umarım derdimi anlatabilmişimdir, şimdiden teşekkür ederim.

Formülünün ay adının geldiği yere aşağıdaki formülü uyarlarsan.
=METNEÇEVİR(AY(BUGÜN());"aaaa") & " " & YIL(BUGÜN())

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003,2007
Formülünün ay adının geldiği yere aşağıdaki formülü uyarlarsan.
=METNEÇEVİR(AY(BUGÜN());"aaaa") & " " & YIL(BUGÜN())

bu formülde şöyle bir durum oluşuyor yalnız, bugunun ay durumunu alacağından, gelecek ay ki verilerden veri çekimi yapacaktır. benım anlatmak istediğim dış veri alırken, dış veri dosyasının adının sayfa içersinden değiştirilebilmesidir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003,2007
bu sorunu çözdüm sonunda, bilmeyenler vardır belki diye anlatayım, sayfadaki tüm veriler dış veriye bağlantı içeriyorsa bağlantılardan dosyayı değiştirip güncelle dediğinizde oluyormuş :) yüzdeyüz bir çözüm olmasa da, zamandan baya tasarruf oldu benım için :)

Şimdi yeni bir probşem ortaya çıktı tabi, bu dış veri sayfasında 1den 31 e kadar günler var ve hergün ayrı bir excel sheetinde, örneğin excelde 1-2-3 yazıp aşağı ya da yana çekince bunlar 4-5-6.. diye gider. Aynı şekilde;

=DÜŞEYARA(142243;'[ÜRETİMLER-MART 2009.xls]1'!$A:$E;5;0) bunu sağa doğru çekersem, 1 yazılan yerinde artmasını istiyorum. Günler değişecek böylece, tek satır olsa hemen yapıcam ama, 142243 olan yer için 100 tane seçenek var bu da işi uzatıyor malesef :(