Diyagram'da makro kullanabilir miyim ?

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Sevgili Excel meraklıları,
Diyagram ile oluşturduğum bir şema var ve bu şemadaki kutucuklara makro uygulamak istiyorum. Yani kutucuklara tıkladığımda makronun çalışmasını istiyorum. Makro aktif olmuyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. Saygılar....

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Sanırım bu soruya cevap alamayacağım. Çalıştığım bir dosyada oldukça fazla diyagram benzeri şekillendirmeler var ama bunları tek tek yapmak zor olduğu için diyagram ile yapayım dedim ama, diyagramda makro kullanamayacaksam bir işime yaramayacak. O nedenle böyle bir soru sordum. Şu ana kadar 18 kişi konuyu incelemiş. Bu 18 kişi içerisinde eminim excel uzmanları da vardır. Onlardan da bir cevap gelmediğine göre, ben yine şekillerimi manuel olarak yapmaya devam edeceğim... Saygı ve sevgilerimle...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Cevap alamamanız gayet normal, sorunuz açık değil. Bir örnek dosya eklerseniz cevap alacağınızı düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Cevap alamamanız gayet normal, sorunuz açık değil. Bir örnek dosya eklerseniz cevap alacağınızı düşünüyorum.
Sevgili Hocam, sorum bana göre oldukça açıktı ama, istediğiniz gibi yaptım ve basit bir dosya hazırladım. Umarım yeteri kadar anlaşılır olmuştur. Saygılar....

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Sn. enteresan

Diagram içindeki yazıları, WordArt ile yazın. Ona makro atayabilirsiniz.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn enteresan

Sizin bu sorunuzu atlamışız kusura bakmayın. Dosyanızı inceledim, gördüğüm kadarı ile diyagrama makro atanamıyor. Sn kombo'nun önerisini uygulayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Sevgili hocalarım, ilginize teşekkür ederim. Ben metin kutusu ile bu işi hallettim ama, yine de istediğim gibi olmadı. Yani yeni bir şekil eklediğim zaman metin kutusunun yerini de değiştirmem gerektiği için, istediğim gibi olmadı. Diyagramda bildiğiniz gibi yeni eklenen şekle göre diğer şekiller yer değiştirmekte ve her seferinde ben metin kutusunu da ilgili şeklin üstüne çekmem gerekiyor. O nedenle de istediğim olmadı. Cevabınız için teşekkür ederim. Saygılar...