Dizi Çarpım ve Toplamı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14.03.2019
Selam Arkadaşlar,

Ekte örneğini gönderdiğim 2 adet dizi mevcut. Ben bu 2 dizinin birbiri ile çarpımını ve toplamını almak istiyorum. Forumda bazı dizilerle ilgili örnekleri araştırdım fakat tam benim istediğim şeyi bulamadım. Biraz farklı birşey istiyorum. Ai ve Bj gibi gibi i=j olmak koşuluyla ve i>j şartını yerine getiren sayıların çarpımı ve toplamını almak istiyorum. İ=j ve i<j ise değer sıfır olsun. Bu makro ile de olabilir, çok fazla makro bilgim olmasa da bazı şeyler yapabiliyorum.

Dosyada gerekli açıklamayı yaptım, Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

2007 ve 2003 formatında 2 adet dosya.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

çalıştığınız dosya formatı örnek dosya formatından ayrı olmalı.
sorunuzu çalıştığınız dosya formatında ekleyebilir misiniz?

örnek dosyanıza göre önerilen çözümü çalıştığınız dosyaya uyarlayamazsınız, bu yüzden örnek dosyayı değiştiriniz.
biraz uğraşarak makro ile bir çözüm üretebilirim sanıyorum ama bu durumda hem boşa gidecek hemde tekrar kodları değiştirmek durumunda kalacağım.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

ek dosya işinizi görür mü?

Kod:
Sub dizi_carpim()
Range("C9:C13").ClearContents

toplam1 = 0: toplam2 = 0: toplam3 = 0

boyut = Application.WorksheetFunction.Count(Rows(5))

For i = 3 To boyut + 3
For j = 3 To boyut + 3

If Cells(5, i) > Cells(6, j) Then
toplam1 = toplam1 + Cells(5, i) * Cells(6, j)

End If
    If Cells(5, i) < Cells(6, j) Then
    toplam2 = toplam2 + Cells(5, i) * Cells(6, j)
End If
    If Cells(5, i) = Cells(6, j) Then
    toplam3 = toplam3 + Cells(5, i) * Cells(6, j)
End If

Next j
Next i
Range("C9") = toplam1
Range("C11") = toplam2
Range("C13") = toplam3
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14.03.2019
Sn, Uzmanamele

Öncelikle Bayramınızı kutlar, esenlikler dilerim.

Uyarınızı yeni gördüm, ilgili konuyu 2 hafta takip ettim fakat cevap gelmeyince Çözümsüz olduğunu düşündüm ve daha bakmadım. Bunun için özür dilerim.

Çöümünüz harika olmuş, tam istediğim gibi beni çok büyük bir sorundan kurtardığınızı belirtmek isterim.Çok çok teşekkür ederim.

Not: Yaklaşık 5 yıl önce bu aileye katıldığımda Excel bilgim sıfır düzeyindeydi. Şimdi ise Makrolarla uğraştığıma ve geldiğim seviyeye hala inanamıyorum. Bunun tamamını sizlere borçluyum. Şimdiye kadar her sorunumu çözen, bazen saniyeler içinde cevap veren, ilgili, alakalı ve samimi excel.web.tr ailesine sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunar, tekrar herkesin Bayramını kutlar, başarılarınızın devamını dilerim. İyiki varsınız.