Dizi formülünü Makroya çevirmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Merhaba,

Uzun süredir kullandığım bir dosyam var fakat veriler arttıkça dosya şişmeye başladı. Kullandığım dizi formülleri silince dosya ciddi oranda hem boyut hem hız olarak istediğim seviyeye geldi.

Fakat bu formülü kullanmadan işimde uzamaya başladı.

ilgili formül aşağıdaki gibidir.

Kod:
=EĞERHATA(BİRLEŞTİR(A10;" / ";İNDİS(Data!F:F;KAÇINCI($B$2&A10;Data!B:B&Data!D:D;0));" / ";İNDİS(Data!P:P;KAÇINCI($B$2&A10;Data!B:B&Data!D:D;0));" Mt / ";İNDİS(Data!W:W;KAÇINCI($B$2&A10;Data!B:B&Data!D:D;0));" ";İNDİS(Data!X:X;KAÇINCI($B$2&A10;Data!B:B&Data!D:D;0)))&" = "&YUVARLA((İNDİS(Data!P:P;KAÇINCI($B$2&A36;Data!B:B&Data!D:D;0))*İNDİS(Data!W:W;KAÇINCI($B$2&A10;Data!B:B&Data!D:D;0)))*Data!$P$2;1)&" "&"TL";A10)
sonucu aşağıdaki gibidir. sarı ile işaretlediğim

Bu formülü sadeleştirme imkanımız var mı yada makroya çevirme gibi bir durum olabilir mi ? yada ad mı tanımlanmalı?

iyi günler dilerim.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Dosyayı erişime açmamışsınız.
Ayrıca bu formül ile yapmak istediğiniz şey nedir?
Bu formülü makroya çevirin demek yerine, hiç formül yokmuş gibi yapmak istediğiniz şeyi anlatın.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Aşağıdaki şekilde kullanmaya devam ederseniz zaten dosyanızda performans kaybı yaşamanız kaçınılmaz olur.

Data!F:F

Alan tanımlamalarınız için dinamik alan tanımlama işlemini kullanmanız dosyanızı büyük ölçüde rahatlatacaktır. Bununla ilgili linkleri inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Merhaba,

Aşağıdaki şekilde kullanmaya devam ederseniz zaten dosyanızda performans kaybı yaşamanız kaçınılmaz olur.

Data!F:F

Alan tanımlamalarınız için dinamik alan tanımlama işlemini kullanmanız dosyanızı büyük ölçüde rahatlatacaktır. Bununla ilgili linkleri inceleyiniz.

Bunu yapmamın sebebi Data sekmesine sürekli veri giriyorum manuel bi şekilde alt alta devam ediyo her seferinde bunu düzenlemek biraz zor oluyor açıkçası.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Merhaba.
Dosyayı erişime açmamışsınız.
Ayrıca bu formül ile yapmak istediğiniz şey nedir?
Bu formülü makroya çevirin demek yerine, hiç formül yokmuş gibi yapmak istediğiniz şeyi anlatın.
sanırım linki yanlış paylaşmış olabilirim tekrar paylaşıyorum.

Burada yapmak istediğim şey Data sekmesinde birden fazla veri girişi yapıyorum alt alta ve her sütunda farklı bir bilgi mevcut.

Yapmak istediğim şey,

Birden fazla sütundaki verileri tek hücrede birleştirmek. Eğer veri yok ise örnekteki gibi boş gelecek, ayrıca bu bilgiler ışığı ile genelde bu satırların birim fiyatları dolar cinsinden olduğu için birimi ile çarpıp mevcut dolar kuru ile çarptırıyorum. (sayfamda tcmb den otomatik kurları çeken bir sekme daha mevcut güncellemesi ben istediğim zaman yapıyorum) Çıkan sonucuda TL cinsinden yazıyorum. Şuan bu şekilde çalışıyor. Ama çok yavaş.

K1 / Akumaş Mavi / 2,7 Mt / 5,09 USD = 116 TL

K2 / Bkumaş Sarı / 0,34 Mt / 2,65 USD = 7,6 TL

K3

Özetle bu şekilde.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Ben hiç bir şey anlamadım.
Bence bir örnek dosya hazırlasanız çok daha hızlı cevap alacaksınız.