Diziler Hakkında. yardım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhabalar,

Dizileri tam öğrendim derken çuvalladım. Forumunuzdan bulduğum bir çalışma hoşumada gitti gerçekten çok güzel bir fikir. Ama ekteki haliyle çalıştıramadım. Olayın püf noktası ne acaba ?? Yani illaki a1 hücresinden mi başlaması gerekiyor ?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Saygıdeğer hocalarım,

excel bilgim çok iyi değil. Sorumdaki tarz bir çalışma yapmak istiyorum. Herşeyi hallettim ama DİZİlerle yapılmış formül ekte yolladığım şekilde olunca çalışmıyor. Ama üstteki boş satırları silersek ozmn çalışıyor nedeni ne ? ne olur yardım edin. Mesela benim tablomda çalışmam A20 den başlıyor. Formülü gerekli yere uyguladığımda çalışmıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Ekte bu forumdan aldığım ama daha sonradan bulamadığım çalışmayı ekliyorum Bunda neden çalışıyor ?

Aynı formülü ilk yolladığım dosyada yapıyorum olmuyor. Çok önemli ne olur yardım edin :(

Ekli dosyalar

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
sorun net değil istersen tam anlasılır sekilde sorunu duzenle ondan sonra ben veya diger arkadaslarımız modlar size yardımcı olurlar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Tamam hocam şimdi ekte bir dosya yolluyorum. Bu dosyayı bir kaç gün evel bu forumdan almıştım. Konu içerinde bir proje planlama çalışması yapılmıştı.(konuyu artık bulamıyorum)

Sizlerden bir hocamız ekteki çalışmayı yollamıştı. Olayın mantığını size aktarıyım:

Örneğin : 02. sıradaki aktivitenin öncülü 01. 02 sıra numaralı aktivitenin öncülüne 01 yazdığımızda; 01 sıra numaralı aktivitenin bitiş tarihini 02 sıra numaralı aktivitenin başlagınç tarihi olarak getiriyor. Ayrıca ek olarak diyelim ki 06 sıra numaralı aktivitenin öncülü 03,04 ise 03,04 ün bitiş tarihinin maks. ını 06 nın başlagınç tarihi olarak otomatik getiriyor. sayfa1 deki çalışmada sorun yok gayet güzel çalışıyor.

Ama sayfa 2 ye gelirseniz tablonun yerini değiştirdiğinizde (formül aynı), üste boş satır ekledinizde malesef çalışmıyor. Benim de bir proje planlama çalışmam var ve ben bunu kendimden uygulamaya kalktığımda aktiviteler vs farklı yerde olduğu için malesef uygulayamıyorm.

Eki incelerseniz demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
OLAYI ÇÖZDÜM. Öğrenmek isteyen varsa BEN yardım ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
cozulmus dosyayi ekleseydiniz, konuyla ilgilenenler yardim etmek isteyip basaramayanlar olmustur, yahut konuyla ilgilenemedildigini goruyorum belki bir calisma hazirlayabilirseniz bizde yararlaniriz..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Ekte yaptığım çalışmayı inceleyebilirsiniz.

Not: Mesajımda öğrenmek isteyen varsa diye eklemiştim Mustafa Bey.

Saygılar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
bugun olmasa yarin olacaktir, konunuzu cozebilmenize sevindim, paylasim icin ayrica tesekkur ederim, kolay gelsin..