Dökme kodunda düzenleme

hakki83

Altın Üye
Katılım
30 Eylül 2021
Mesajlar
534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
Merhaba

1. örnek dosya, A sütunundaki verileri Sayfa1 ve Sayfa2'deki gibi iki farklı şekilde döken bir dosyadır.

2. örnek dosyada ise yine Sayfa1 ve Sayfa2'deki A sütunundaki bilgiler daha sadedir ve telefon numaralarının başında TEL ibaresi yoktur.

2. örnek dosyadaki verileri doğru olarak dökecek şekilde kodları düzenleyebilir miyiz?

.......

(Mesajda düzenleme yapıp 2. örnek dosyayı değiştirdim. Dökülmesini istediğim veriler şimdi daha iyi belli oldu.)
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,330
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Sayfa1:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Columns("C:Z").Clear
Dim s1 As Worksheet
Set s1 = Sheets("Sayfa1")

A1 = "BEGIN"
A2 = "END:VCARD"

son1 = s1.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
For i = 1 To son1
prc = Left(s1.Cells(i, 1), 5)

If prc = A1 Then
    sat = i + 1
    sut = 3
    Do
        i = i + 1
        Cells(sat, sut) = Cells(i, 1)
        sut = sut + 1
    Loop Until Cells(i + 1, 1) = A2
End If
Next i
End Sub
.
Sayfa2
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Columns("C:Z").Clear
Dim s1 As Worksheet
Set s1 = Sheets("Sayfa2")

A1 = "BEGIN"
A2 = "END:VCARD"

son1 = s1.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
For i = 1 To son1
prc = Left(s1.Cells(i, 1), 5)

If prc = A1 Then
    Do
        i = i + 1
        Cells(i, 3) = Cells(i, 1)
    Loop Until Cells(i + 1, 1) = A2
End If
Next i
End Sub
 

hakki83

Altın Üye
Katılım
30 Eylül 2021
Mesajlar
534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
Ömerbey hocamız kusursuz olmuş şahane, emeğinize bilginize sağlık :)
 
Üst