döngü

Katılım
5 Aralık 2005
Mesajlar
83
slm, ben satırları saydıracak değişkenli bir for next döngüsünü nasıl yapabilirim???yardımcı olursanız sevinirim.
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Daha açıklayıcı bir bilgi verebilirmisiniz
Aşaşıdaki makro 1 sütuna 1. satırdan 100 satıra kadar i ye atanmış değerleri yazar
sub say()
for i=1 to 100
cells(i,1)=i
next

end sub

Aşağıdaki linki de inceleyiniz
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=5868
 
Katılım
5 Aralık 2005
Mesajlar
83
Slm, burda işlem maddesi buttonuna tıklayınız.Gelen formdaki grup şeç'ten herhangi bir grup şeçiniz.Listbox1e seçtiğiniz grupla ilgili işlem maddeleri gelecektir.Bu işlem maddelerinin 1.tıkladığınızda onunla ilgili tarihler vs. veriler diğer textlere geliyo.Ancak ben burdaki kodlarda döngü oluşturarak bunu sağlamak istiyorum.Kod bölümünü incelerseniz Listbox1'in kodundaki satırları kendim belirledim.Ben bunların döngü ile olmasını istiyorum.Ayrıca bi sorunum daha var Burda grubu şeçtikten sonra listbox1 den hangi maddeyi seçersem seçiyim hep 1.maddenin verileri geliyo.Yani ben 2. 3. 4. ... maddelere tıkladığımda o maddelerle ilgili verilerin textlere gelmesini istiyorum.Yardımcı olursanız sevirim.Üstelik acil lazım!!!
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Aşağıdaki dosyayı inceleyiniz.

Değiştir butonu içinde kaydet makrosu nu kullanın activecell a sütunu
ona göre gidin

Userformu kurarken sütunlara yazdığınız bilgileri textbox larda okutmak için sıra takip etsin daha kolay işlem yapılır.

textbox isimleri
a sütunu için textbox1
b sütunu için textbox2 gibi.



textboxlara bilgi geldikten sonra
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Size örnek bir dosya gönderiyorum.
Döngü ile textbox seçimi .
sizin dosyanızın hücre yapısını bozmadan kaydet, değiştir.sil ,bul butonları ilave edilmiştir.
 
Katılım
5 Aralık 2005
Mesajlar
83
Çoook teşekkür ederim çok sağolun ancak bi sorun daha var.Burda ben hangi grubu seçersem seçiyim hep aynı işlem maddeleri falan geliyo_Oysa burda her grubun kendine ait işlem maddesi, tarihi, kararı, durumu falan var.Eğer buna da bi açıklık getirebilirseniz size minnettar kalacağım...
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Katılım
5 Aralık 2005
Mesajlar
83
çok teşekkür ederim inanın siz olmasaydınız ben bu işin altından kalkamazdım.Çok sağolun. :mutlu:
 
Katılım
5 Aralık 2005
Mesajlar
83
Slm, Controls("textbox" & i + 41) = Cells(konum, i + 2) bu kod satırında bana
Run-Time error '-2147024809(80070057)':
Could not find the specified object. hatası veriyo ne yapmam gerekiyo. :?
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Benim gönderdiğim dosyada textboxları döngü oluşturmak için 40 tan başlattım
sizin asıl dosyanız hata veriyorsa bundandır. uyarlama yapmak istiyorsanız.
Gönderdiğim dosyadaki textbox numaralarına bakın kendinize uyarlayın.
Döngü oluşturmak için textboxlar düzgün bir sırada olursa sonuca daha iyi ulaşılır.
1.sütunundaki hücrelere yazacağınız textbox1
2. " "" "" textbox2

gibi
 
Katılım
5 Aralık 2005
Mesajlar
83
textboxları düzelttim ama yine aynı yerde Controls("textbox" & i + 41) = Cells(konum, i + 2) bu kezde tür uyuşmazlığı diyo.Napıyım!!!!
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Dosyayı gönderirmisiniz
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Textbox sıralamasında yanlışlık varmış onu düzelttim.

Save butonun da sizin kodlarınızı kullanmak isterseniz.
Textbox numaralarını düzenleyin.

Benim kodların yeşil renkli satırlar

istediğinizi kullanabilirsiniz.
 
Katılım
5 Aralık 2005
Mesajlar
83
Sizin save için yazdığınız kod:

son = Sheets("Data").Cells(65536, 2).End(xlUp).Row + 1
For i = 1 To 10
Cells(son, i + 2) = Controls("textbox" & i + 50)
Next
ComboBox2.Value = Cells(son, 2)
ComboBox1.Value = Cells(son, 12)

Yalnız burda Cells(son, i + 2) = Controls("textbox" & i + 50) satırda hata veriyor.Biraz önceki hatanın aynısını veriyo.Yardım ederseniz sevinirim.
 
Katılım
5 Aralık 2005
Mesajlar
83
Sizin söylediğiniz save kodlarını kullandım.Ancak 3.satırda hata verdi.Could not find the specified object.Biraz önceki hatanın aynısı.

1.son = Sheets("Data").Cells(65536, 2).End(xlUp).Row + 1
2.For i = 1 To 10
3.Cells(son, i + 2) = Controls("textbox" & i + 50)
4.Next
5.ComboBox2.Value = Cells(son, 2)
6.ComboBox1.Value = Cells(son, 12)
Yardımcı olursanız sevinirim.
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Kodların başına

on error resume next

yazın çalıştırdığınızda veriler yerlerine doğru gidiyormu bakın.

Textbox'u bulamıyor onun için hata veriyor sanıyorum
 
Katılım
5 Aralık 2005
Mesajlar
83
Tamam dediğinizi yaptım OLDU.Bişey daha soracaktım.Ben textbox58i combobox3a çevirdim.Ancak BUL buttonuna tıkladığımda combobox3e veri gelmiyo.Ne yapmam lazım???
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

durumu sütununu gruptan bir önceki sütuna alın.sebebi döngüye girdiğinde hücreye yanlış bilgi yazar

Aşağıdaki kodu save kodlarına ilave edin
ComboBox3.Value = Cells(son, 11)

değiştir koduna ilave edin
ComboBox3.Value = Cells(konum, 11)

For i = 1 To 9 daki to satırını to 8 olarak değiştirin


Bul koduna bakıyorum
 
Üst