Döviz Hesaplayıcı uygulaması

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2003
türkçe
Döviz Hesaplayıcı uygulaması yardım...

bu şekilde bi makro hazırlamam gerekiyor fakat makro ya yeni başladığım için
çabalarım sonuç vermedi yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Öncelikle Şekil de görüldüğü gibi form tasarımı yaptım.

Program çalıştığında Döviz Kurları listesinde kur bilgileri listelenecektir. Kullanıcı Döviz Kurları listesinden işlem yapmak istediği döviz türünü seçecek, Döviz Miktarı bölümüne miktar bilgisini yazacak ve Hesapla düğmesine tıkladığında sonuç hesaplanarak Sonuç etiketine yazdırılacaktır. Kullanıcı Temizle düğmesine tıkladığında daha önce belirlediği, döviz miktarı ve sonuç bilgileri ekrandan temizlenecektir.

Metin kutularına nümerik değer dışında bir karakter girilirse sonuç bölümünde sayısal bir değer girilmesi gerektiği konusunda kullanıcıyı uyaracaktır.

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanıza döviz kurlarını Merkez Bankası web sayfasından alarak listboxta listeleyen bir özellikte ekledim. Sanıyorum güzel bir çalışma oldu. Userformu açtığınızda yeni eklediğim "Döviz kurlarını güncelle" butonuna basın.

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2003
türkçe
yardımınız için çok teşekkür ederim fakat bilgileri internetten almadan listbox a değerleriyle atamam gerekiyor yani internet bağlantısı olmayan bi şekilde yapmam lazım ve list boxa atadığım değer sabit olcak sadece kullanıcı seçicek ce text boxa da miktarını gircek hesapla tıklandığında sonuç satırındada hesaplamayı göstercek şekilde olması gerekiyor

ödevim bu şekildede oyuzden..

yardım ederseniz sevinirim..

Son düzenleme: