DÖVİZ KURLARI OTOMATİK GELSİN

Katılım
30 Mart 2005
Mesajlar
755
Excel Vers. ve Dili
2016 EN
D�VÝZ KURLARI OTOMATÝK GELSÝN

A1 hücresine o günki sterlin kuru, belgeyi açtığımda otomatik olarak nasıl gelir?

teşekkürler
 
Katılım
30 Mart 2005
Mesajlar
755
Excel Vers. ve Dili
2016 EN
linke baktım ve oldu ama benim istediğim; tüm kurları değil sadece sterlin'i alması. onu nasıl yapabilirim?
 
Katılım
30 Haziran 2005
Mesajlar
149
Sn. TheGreatest, Ekteki dosyaniz bende calisti ve size bir sorum olacak. Ayni internet sayfasindan sterlin yerine sadece dolar istenseydi, kodda hangi kisim degistirilmeliydi?

Kod:
Sub veri_al()
    With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
        "URL;http://www.koc.net/finans/serbestdoviz.jsp", Destination:=Range("A8"))
        .Name = "serbestdoviz"
        .FieldNames = True
        .RowNumbers = False
        .FillAdjacentFormulas = False
        .PreserveFormatting = True
        .RefreshOnFileOpen = False
        .BackgroundQuery = True
        .RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
        .SavePassword = False
        .SaveData = True
        .AdjustColumnWidth = True
        .RefreshPeriod = 0
        .WebSelectionType = xlSpecifiedTables
        .WebFormatting = xlWebFormattingNone
        .WebTables = "2"
        .WebPreFormattedTextToColumns = True
        .WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
        .WebSingleBlockTextImport = False
        .WebDisableDateRecognition = False
        .WebDisableRedirections = False
        .Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
    Rows("9:18").Delete Shift:=xlUp
    Rows("10:17").Delete Shift:=xlUp
    Range("A8").Select
End Sub
Saygilar
 
Katılım
23 Temmuz 2004
Mesajlar
59
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - ing
Sayin iggydarsa,

Kod:
Sub veri_al()
    With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
        "URL;http://www.koc.net/finans/serbestdoviz.jsp", Destination:=Range("A8"))
        .Name = "serbestdoviz"
        .FieldNames = True
        .RowNumbers = False
        .FillAdjacentFormulas = False
        .PreserveFormatting = True
        .RefreshOnFileOpen = False
        .BackgroundQuery = True
        .RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
        .SavePassword = False
        .SaveData = True
        .AdjustColumnWidth = True
        .RefreshPeriod = 0
        .WebSelectionType = xlSpecifiedTables
        .WebFormatting = xlWebFormattingNone
        .WebTables = "2"
        .WebPreFormattedTextToColumns = True
        .WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
        .WebSingleBlockTextImport = False
        .WebDisableDateRecognition = False
        .WebDisableRedirections = False
        .Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
    [b]Rows("11:27").Delete Shift:=xlUp[/b]
    Range("A8").Select
End Sub
bu sayfa icin sadece dolari almak istiyorsaniz kodlar bunlar.

Benim bu calismada izledigim yontem cok basit. Once dis veri al yontemiyle doviz kurlarini aldiktan sonra Makro kaydet yontemiyle istenmeyen doviz kurlarini sildim.bu kadar.

Saygilar
 
Katılım
30 Mart 2005
Mesajlar
755
Excel Vers. ve Dili
2016 EN
sn arkadaşlar;
sn. TheGreatest'ın yolladığı dosya ile bir çalışmamdaki eksikliği giderdim, minnettarım. diğer bir çalışmamdaki başka bir döviz tablosunda şöyle bir aksaklık yaşıyuorum;
dış veri al yöntemiyle tcmb'nın kur sayfası excel sayfasına aktarıyorum. aktarma işlemi sorunsuz oluyor. ama örnek dosyada belirttiğim hücreler arasındaki 0 dan büyük değerleri, örneğin;
1,3625 ise 13,625 şeklinde bir onluk büyülterek yapıyor. hata nerede?

teşekkürler arkadaşlar. :hey:
 
Katılım
3 Mayıs 2005
Mesajlar
453
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
Benim sorum da bu konuyla ilgili sanırım,
böyle sitelerden alacağımız verilerde ondalık ve binlik ayraçlarını belirleme şansımız var mı?
Teşekkürler
 
Katılım
30 Haziran 2005
Mesajlar
149
acikcasi bende ilk koddaki son uc satiri anniyamamistim, megersem olay orda bitiyomus :)

tesekurler TheGreatest
 
Katılım
30 Mart 2005
Mesajlar
755
Excel Vers. ve Dili
2016 EN
yani bu onluk/binlik ayırma olayını bu kodla nasıl düzeltebiliriz?
 
Üst