3."Git" butonuna basın. Merkez Bankasının web sitesi görüntülenene kadar bekleyiniz.
4. (3) ile gösterilen blokun köşesini işaretleyiniz. (Blok çerçeve ile işaretlenecek ve sol üst köşedeki işaret, yeşile dönecektir)
5. "Al" butonunu tıklayınız (4)
6. Aşağıdaki gibi bir iletişim kutusu görüntülenecektir. Bu kutuda; Web'ten gelecek bilginin yazılacağı hücreyi seçiniz.
8. Aşağıdaki gibi bir iletişim kutusu daha görüntülenecek. İşaretlediğim kısımda; verinin otomatik olarak yenileneceği süreyi ayarlayabilirsiniz. Ben 5 dakikada bir verini yenilenmesini istedim.
9. "Tamam" butonuna basıp, işlemi bitirin. Artık, her 5 dakikada bir Merkez Bankasının USD ve EURO kurları ilgili hücrelerde yenilenerek görüntülenecektir.
Siz, bu yöntemi; başka web siteleri için uygulayabilirsiniz.
Merhaba,
Sn Pazarçevirdi anlatımınız muhteşem. Gerçek bir sabır ve titiz bir çalışma örneği.
Kısaca, Veri -Dış veri al - Yeni Web sorgusu , çıkan pencerede ..... şeklinde anlatılacak bir konuyu tüm detayı ile anlatmanız karşısında söyleyecek söz bulamıyorum.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.