döviz kuru köprüsü

Excel Vers. ve Dili
2006 türkçe
herhangi bir hücreye sürekli güncellenen bir adresten döviz kurunu otomatik aldırabilirmiyiz? böyle bir köprü oıluşturmak mümkünmü??

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Aşağıdaki adımları takip ediniz.

1. Menüde; Veri->Dış Veri Al->Yeni Web Sorgusu komutunu verin.

2. Aşağıdaki resimde gösterilen işlem sırasını kullanarak; kutucuğa www.tcmb.gov.tr yazın.

3."Git" butonuna basın. Merkez Bankasının web sitesi görüntülenene kadar bekleyiniz.

4. (3) ile gösterilen blokun köşesini işaretleyiniz. (Blok çerçeve ile işaretlenecek ve sol üst köşedeki işaret, yeşile dönecektir)

5. "Al" butonunu tıklayınız (4)

6. Aşağıdaki gibi bir iletişim kutusu görüntülenecektir. Bu kutuda; Web'ten gelecek bilginin yazılacağı hücreyi seçiniz.

7. "Özellikler" butonunu tıklayınız.

8. Aşağıdaki gibi bir iletişim kutusu daha görüntülenecek. İşaretlediğim kısımda; verinin otomatik olarak yenileneceği süreyi ayarlayabilirsiniz. Ben 5 dakikada bir verini yenilenmesini istedim.

9. "Tamam" butonuna basıp, işlemi bitirin. Artık, her 5 dakikada bir Merkez Bankasının USD ve EURO kurları ilgili hücrelerde yenilenerek görüntülenecektir.

Siz, bu yöntemi; başka web siteleri için uygulayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
Sn Pazarçevirdi anlatımınız muhteşem. Gerçek bir sabır ve titiz bir çalışma örneği.
Kısaca, Veri -Dış veri al - Yeni Web sorgusu , çıkan pencerede ..... şeklinde anlatılacak bir konuyu tüm detayı ile anlatmanız karşısında söyleyecek söz bulamıyorum.

Tebrik ediyorum.
Selamlar,

Excel Vers. ve Dili
2006 türkçe
ellerinize sağlık muhteşem bir tarif çook teşekkür ederim yardımınız için

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
Gerçekten süper tam aradığım işlem çok teşekkürler.