Döviz türüne göre işlem yapma

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 English
Aşağıdaki tabloda Döviz kısmında seçtiğim döviz türüne göre.. personelin aldığı avans yada masraf harcı tutarı ..seçildiği para birimleri üzerinden o para biriminlerine ait hücrelere yazılmasını istiyorum...uyguladıgım formul kısmen dogru tek sorun döviz birimini USD seçtiğim halde Dinar ve TL hanesinde de karşılıkları çıkıyor ..Eğer döviz birimi Dinar olursa Dinar hanesine atsın ya da TL ise TL hanesine..umarın anlatabildim..yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki formülü H10 hücresine uygulayıp denermisiniz. Doğru sonucu veriyorsa yana doğru sürükleyin.

Kod:
=EĞER(YADA($B10="";$E10="");0;EĞER($E10=H$9;$F10*DÜŞEYARA($B10;TAKVIM!$A:$J;SÜTUN();0);0))

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 English
FW:

Selamlar,

Aşağıdaki formülü H10 hücresine uygulayıp denermisiniz. Doğru sonucu veriyorsa yana doğru sürükleyin.

Kod:
=EĞER(YADA($B10="";$E10="");0;EĞER($E10=H$9;$F10*DÜŞEYARA($B10;TAKVIM!$A:$J;SÜTUN();0);0))
---------------------------------------------------------------------------------------

yukarida vermis oldugunuz formulu uyguladim fakat bu sefer doviz biriminin sag tarafindaki hucrede yazilan tutari kur ile carpip usd karsiligini veriyor. Dinar seciyorum tutar kismina 100 yaziyorum Dinar hesap hucresinde de 100 olarak gozukmesi gerekli fakat kur karsiligini veriyor o hanede.

ACIKLAMALI RESMI EK TE GONDERIYORUM.

Ekli dosyalar

• 82.8 KB Görüntüleme: 8
Son düzenleme: