doğrumala ile oluşturulmuş listeye filtre nasıl uygulanır?

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Professional Enterprise
A1 HÜcresİne DoĞrulama YÖntemİyle(g1 SÜtunundakİ) OluŞturduĞum Lİsteye Otomatİk Fİltre Nasil Uygulayaİlİrİm.İl BaŞ Harfİne BastiĞimda O Harfle BaŞlayan İllerİ Getİrmesİnİ, Kaydirma ÇubuĞunu Kullanmadan Lİsteyİ Nasil Kaydirabİlİrİm.verİyİ Lestenİn OluŞtuĞu HÜcreye Yazmasi Gerekİyor..bu Sayfada OlduĞu Gİbİ DÜzenleyİp Sadece Yukarida AnlattiĞim Şeyİ Yapabİlİrmİyİm Bunun Bİr FormÜlÜ Varmi..yardim Edeceklere Şİmdİden TeŞekkÜrler.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Ekteki dosyanızı inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Professional Enterprise
SAYIN RİPEK
yardımlarınız için teşekkürler..ama istediğim tam olaak bu değildi.a1 hücresine oluşturduğum listede, yandaki küçük butona tıkladığımız zaman açılan listedeki veriler kaydırma çubuğu ile yada yön tuşlarını kullanarak istenilen veriye gidiyor,ancak diyelimki M harfine bastığımızda m ile başlayan verilere gikmiyor, mause scrolu kullanarak(kaydırma çubuğunun dışımda verilerin üzerindeyken) liste kaymıyor.bunu yapmanın bir yolu varmı? teşekkürler

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-03-2023
slm mümkünse bu combobox nasıl yapıyoruz kısa bir tarif mümkünmü öğrenmek açısından teşekkürler

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Menüye görünüm-araç çubukları-denetim araç kutusunu yükleyin. Bu menüden combobox (karma kutu) sembolünü seçerek sayfa üzerine ekleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
levent bey bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.bir formül yaratmam gerekiyor ama konu acil olduğu için araştırma yapamıyorum
a1>b1 ise c1=1 a1>b1 ise c1=0
şimdiden yardımlarınız için teşekkürederim.
saygılarımla,
iasli1976

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
levent bey bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.bir formül yaratmam gerekiyor ama konu acil olduğu için araştırma yapamıyorum
a1>b1 ise c1=1 a1>b1 ise c1=0
şimdiden yardımlarınız için teşekkürederim.
saygılarımla,
iasli1976

İsteğinizde mantık hatası var.

Zannedersem şöyle bir şey istiyorsunuz.

C1 hücresine:

=EĞER(A1>B1;1;0)

..

Excel Vers. ve Dili
2003-2007-2010
levent bey
combobox zip dosyanızı acamıyorum. bu dosya bana cok gerekli
bana da bu islemin nasıl yapıldıgı acil gerekli.. m harfini secince m ile baslayanların gelmesinin saglanması gibi.. tesekkurler...

İ

İhsan Tank

Misafir
levent bey
combobox zip dosyanızı acamıyorum. bu dosya bana cok gerekli
bana da bu islemin nasıl yapıldıgı acil gerekli.. m harfini secince m ile baslayanların gelmesinin saglanması gibi.. tesekkurler...
merhaba
link'i inceleyin. işaretlenen commanbutton'un yanındaki noktalı değil onun yanındaki combobox sayfa üzerine ekleme yapaabilirsiniz. yapamazsanız örnek dosya ekleyin yardımcı olmaya çalışalım

Excel Vers. ve Dili
2003-2007-2010
tesekkur ederim link icin. dosyamı acamadıgım icin ekleyemiyorum:(
sorunum kısaca su sekilde, duseyara formulu kullandıktan sonra veri dogrulama uyguladıgım bir acılır kutu var.
ürün isimlerinden olusuyor. istedigim kutu acıldıgında ornegin A harfini yazınca A ile baslayan ürünlerin gelmesi.

(metin filtrelemesi yapmama izin vermiyor formullu bir liste oldugu icin)
yapılabilir mi acaba