Doktor nöbet listesi

Excel Vers. ve Dili
tr
Merhaba ben biraz özellikli bir liste yapmak istiyorum. Şimdi asistanları kıdemli orta kıdem kıdemsiz ve çömez diye dörde ayıracağız. kıdemliler 1. sırada nöbet tutacak orta kıdemliler ve kıdemsizler 2-3. sıralarda nöbet tutacak. çömezler ise en alt sırada nöbet tutacak. kıdemlilerin tek hafta sonu olacak diğerlerinin iki hafta sonu olacak. biraz karışık ama yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Daha fazla veri gerekli
1-öncelikle bir tablo yada tabolun basitce taslağını yapın
2-isteklerinizi belirleyin.
örn:listeniz aylık mı olacak?
1.sıra neresi?
2-3.sıra neresi?
bu sıralama bir gün içinde mi?
bir gün için kaç nöbetci yazmanız gerekiyor.? gün vardiyalara bölünüyor mu?
kıdemliler için tek haftasonu 1 ay içinde mi?
diğerleri için 2 haftasonu 1 takvim ayı içinde mi düşünülecek?
vs... vs...
Gibi soruların askıda kalmaması için örnek tablonuzda bunları belirtirseniz eminim ki birden fazla çözüme ulaşacaksınız.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
tr
merhaba daha önce yazdığım bir mesaja siz cevap yazmış ve benden bir tasslak istemiştiniz.. Şimdi bu iş bana kaldığı için sizden göndereceğim taslakla ilgili bir düzenleme yapmanızı rica ediyorum..

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba syn. dralpi;
Bu tip tablolarda bir cevapla doğru çözümü bulmak çok zor. (bunun nedeni anlatma ve anlama zorluğu olabiliyor)
Sorunuza verilen cevap yada isteğe 697 gün sonra döndüğünüze göre bu tablonun çözümü yıllar alabilir. :)
Yukarda yazdıklarım latife olsada açıkta kalan soruya uğraşan kimselerin olabileceğini varsayarak eğer sorudan vazgeçmiş yada çözüm bulmuş iseniz ve bunu belirtirseniz boşuna zaman kaybınıda önlemiş olursunuz.
Gelelim örnek tablonuza;
Tablonuzda;
Not: Şimdi bazı aylar çift gün bazı aylar tek gün aktif nöbet tutuyoruz..
Yani bazı aylar tek gün 2-3 kişi çift gün 4-5 kişi nöbet tutuyoruz..
Gibi açıklamanız var. "bazı" aylar hangileri?
"aktif" gün hangi günler?
kişi sayısı yine "bazı" noktasına mı bağlı?
Gibi anlayamadığım noktalar var.
Anlayabildiğim kadar bir takvim oluşturup haftasonları ve tatil günlerini pasif, haftaiçi günleri aktif olarak değerlendirip sadece ünvanlardan oluşan kendi tablonuzun benzerini yapmaya çalıştım.
Eki inceleyin. İstediğiniz bu değilse istediğiniz tablo örneğini "bazı" mesnedine dayandırmadan belirtin. (bu sefer 697 gün beklemeyin)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
tr
Mesajın tekrarını çokgeç yazdığımın farkındahım lakin ilk zamanlar sadece ilgileniyordum ama şimdi nöbet listesi yazmak benim görevim..
Şimdi biraz daha açıklayıcı yazayım..
Biz iki kliniğiz ve "bazı" diyicem aylar tek günler bazı aylar çift günler aktif nöbet tutuyoruz... tek tuttuğumuz ay çift günler pasif oluyoruz .. çift tuttuğumuz ay tek günler pasif oluyoruz..yani aylar içindeki dini ve resmi bayramlara göre önceden ayarlanıyor..
Aktif nöbet nedir; bu nöbette dahha fazla doktor nöbet tutar kişi sayısına göre 4-5 kişi birgüne düşer.. pasif nöbet ise 4 aylık periyotlarla 2 ve 3 kişi ile tutulur..
Aslında benim istediğim şu: yaklaşık 20-25 kişi oluruz.. kıdem sırasıhna göre 8 7 6 5 4 3 nöbet tutuluyor..4 ve 3 nöbet tutan gurup tek haftasonu nöbeti tutacak yani biraz torpilli.. Ben bu doktorların hepsini birşekilde numaralandırsam ve ona göre listeye diz desem nasıl olur.. ya da sizin öneriniz nasıl olur..
Mesela:
pasif kıdemliler: x,y,z,t,y,u
pasif yeniler:g,g,g,g,g
pasif en yeniler. hf,f,f,f,f
aktif kıdemliler: n,m,h,j,k,l
aktif orta kıdem: k,k,l,ş,i,i
aktif yeniler: g,g,g,g,g
aktif en yeniler. i,i,i,i,i
böyle insanları sıralasam ve

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki inceleyin , tablo içindeki açıklamaya göre veri girerek test edin.
Sorun varsa tekrar belirtin.
İyi çalışmalar.

Ayrıca nöbet yazılacak doktor sayınız ne kadar olabilir? (ben 100 tane için düzenleme yaptım)
Herhangi bir ayda en fazla kaç nöbetci olabilir? (ben 11 tane için düzenleme yaptım)
Resmi ve dini tatillerin konumu ne olacak? Haftasonu gibi mi algılanacak? (bunun için hiçbir işlem yapmadım)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
tr
Sayın hocam ilginize teşekkür ediyorum.. Öncelikle yaklaşımınız gayet güzel.. Biraz değişiklik isteyeceğim.. Mesela aylarda tek günlerde(1,3,5,7,..) aktif isek çift günlerde pasif nöbet tutuyoruz..çift günde aktifsek tek günde pasif oluruz.. Ayrıca pasif nöbetlerimiz 2 ve 3 kişilik olmak üzere olur.. bunuda 4 aylık periyotla yaparız yani ayarlarken pasif nöbet 2 kişi yada üç kişi olacak diye başta ayrlama yapılabilir.. Doktor sayımız ortalama 20-25 kişi olur bu sayı azalır yada artar ama değişim fazla olmaz.. Nöbetçi sayımız doktor sayısına göre pasif günlerde dediğim gibi 2 yada 3 olur aktif günlerde ise doktor sayısına göre 4-5-6-7 olabiliyor..
Resmi ve dini günlerde de herhangi bir farklılığımız olmaz sadece o günleri haftasonu nöbeti sayarız..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Tablonun kullanımında fazla bir fark yok.
B1 ve D1 hücrelerine başlangıç ve bitiş tarihi gireceksiniz. Buna göre takviminiz oluşacak.
Ayrıca G sütununda ayları belirleyen 1:12 aralığında sayılar var. Bunun yanındaki hücrelere (aktif-pasif durumuna göre) nöbetci sayınızı yazın. yani her ay için 4 tercih girmek durumundasınız.
Örn: 1 ay için için;
H3 hücresine tek günlerde hafta içi kaç nöb. olması gerekiyorsa,
I3 hücresine tek günlerde tatil günleri ve hafta sonları kaç nöb. olması gerekiyorsa,
J3 hücresine çift günlerde hafta içi kaç nöb. olması gerekiyorsa,
K3 hücresine çift günlerde tatil günleri ve hafta sonları kaç nöb. olması gerekiyorsa gereken sayıları yazın. Böylece hangi ay aktif-pasif olduğunuzun pek bir önemide kalmıyor. Bu düzenleme nöbetci sayısı ile halledilmiş oluyor.
Ayrıca tabloyu mutlaka manuel olarak kontrol edin. Sorun varsa belirtin.
İyi çalışmalar.
Not: tablo sayfasında B sütununda adı soyadı başlığı altındaki h.içi-1,h.içi-2,h.sonu-1 vs... gibi isimlendirmelerin herhangi bağlayıcı özelliği yok. Sadece tabloya nasıl yerleştiğini gözlemlemek için yazdım siz "adı soyadı" başlığı altına gerçek verilerinizi girin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
tr
Merhaba.. Öncelikle Kurban bayramınız kutlu olsun..
Dosyayı inceledim.. Biraz problemler var..
1. Ben kıdemlilerin aynı gün nöbet tutmasını istemiyorum.. yani bir nöbette hem kıdemli hem orta kıdemli hem de yenilerin bulunması gerekiyor..
2. İnsanların iki gün üstüste nöbet tutmasıda olmaz..
3. program nöbet sayısını tam dağıtmıyor. mesela 3 nöbet tutacak dediğim kişiye 6-7 nöbet veriyor..
4.Pasif nöbetleri sadece bazı adamlar tutabiliyor.. o yüzden onuda değiştirmek gerekli..
5. Bir doktorun değişkenlerini: kaç nöbet, kaç haftasonu, kaç aktif, kaç pasif, kıdem sırası olarak ayarlayabilirsek olabilir diye düşünüyorum..
İlginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Öncelikle belirtmeliyim ki ekteki tablo bir çözüm değil.
Bu tür tablolarda tek örnekte çözüm bulmanın oldukça zor olduğunu belirtmiştim.
Sizden istediğim;
gerçek verilerle doldurulmuş örnek tablo (isimler gerçek olmayabilir ama sonuç sayfasına isimler dahil tüm veriler aynı doğrulukla yansımalı.) Bunu dralpi-örnek veri gir tablosunda (oluşturulmuş takvim için) seçili alanlar üzerinde yapın.
Bu tablonun prototipi elimde mevcut. Sizden gelen verileri bu tabloya uygulayarak sizin tablo sonucunuzla bendeki tablonun yansımalarını mukayese ederek bir sonuca ulaşmaya çalışacağım.
sonra bunun üzerinde tekrar çalışalım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
tr
Merhaba ben sizin gönderdiğiniz dosyada değilde sizin isteklerinizi bizim nöbet listesini iliştirerek anlatmak istiyorum.Listeden de anlaşılacağı gibi tek günlerde(pasif) 2 kişi çift günlerde(aktif) de 4-5-6 kişi nöbetçi oluyor. Tek Ya da çift günlerimiz önceden bellidir.. mesela 2010 ocak ta tek günler aktif nöbet tutuyoruz. Nöbetçi ekibimiz bu arkadaşlardan ibaret. Ben sizden isteyeceğim değişkenleri ekleyecağim.. Umarım doğru bilgiler verebilirim..

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ekli dosyada bazı açıklama ve çözüm yöntemi önerdim. Ama diğerinden kalan nöbeti paylaştırma konusu zor gibi...
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
tr
Evet dediğimiz özelliklerde nöbet listesi bizi yıllardır acaip uğraştırıyor.. İnsanların isteklerini de gözönünde bulundurursak izin,mazeret,düğün vb. bayağı zor.. Siz dediğiniz şekilde bir tane hazırlarsanız dener görürüz.. Kullanılabilir olursa sadece benim değil bizim dhurumumuzda olan bayağı hastanenin sorununu çözecektir.