Dolaylı Fonksiyonu Başvuru Hatası

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Merhabalar, Ekli excel tablomda görüleceği üzere,

Sayfa 1 deki GRİ olarak boyalı alana AD YÖNETİCİSİ/SEÇİMDEN OLUŞTUR yaptım, sarı olan yerelere VERİ DOĞRULAMA yaptım, H1'e DOLAYLI FONKSİYONU İLE Yatay ve Dikey olarak Bölge ve İl'in kesişimini bulmak istiyorum, Bölge isimleri EGE, AKDENİZ v.b.gibi KELİME VE HARF olarak tanımlı ise H1 deki =DOLAYLI(F1) DOLAYLI(G1) formülüm işe yarıyor,

ANCAK Sayfa 2 deki gibi Bölge isimlerini 1, 2, 3, 4, 5, 6 şeklinde sayısal olarak tanımladığım da bu =DOLAYLI(F1) DOLAYLI(G1) formülü Başvuru hatası veriyor, nedeni nedir nerede hata yapıyorum, yardımcı olmanızı rica ederim, şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
Çünkü ad tanımlamaları HARF ile başlamak zorundadır. SAYISAL ifade ile başlayamaz.
1,2,3 diye ad tanımlayamazsın, ilk karakter illaki HARF olmak zorunda.

BOLGE1 DOĞRU
1BOLGE YANLIŞ

İLAVE:
Bir başka hatada SAYFA2 DE kullanmaya çalıştığınız DOLAYLI başvurular sayfa1 deki sütunda arama yapar. sonuç olarak Sayısal Bölge bilgisi Sayfa2 de, ADANA ad tanımı Sayfa1 de. kesişimleri olmadığı için hata veriyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Çünkü ad tanımlamaları HARF ile başlamak zorundadır. SAYISAL ifade ile başlayamaz.
1,2,3 diye ad tanımlayamazsın, ilk karakter illaki HARF olmak zorunda.

BOLGE1 DOĞRU
1BOLGE YANLIŞ
systran çok teşekkür ederim, ben ad tanımlamasına sayısal ifadeleri yazılamayacağını düşünemedim, rakamı da bir ad olarak görür gibi geldi yanılmışım, ancak sayenizde sorunu çözdüm elinize sağlık, tekrar çok teşekkürler