Dolaylı fonksiyonu ile hücredeki değere göre veri çekme

Excel Vers. ve Dili
excell 2011 mac ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.03.2018
2 adet excel dosyam var birinin adı PROGRAM diğer İmal emri

öncelikle imal emrini dolduruyorum ve malın içeriği karışımlar ve bazı değerler buraya giriliyor bunlar dosyalanıp saklanıyor PROGRAMLAR dosyasında ise hesaplamalar falan yapılıyor mal nezamanda biter kaç kilo lazım nekadarı yapıldı gibi

benim bu verileri bulmam için tekrar programlara yazmam gerekiyor çok uzun bir iş yazılacak fazla şey var

ben indirect formülü kullanarak bu işi kolaylaştırmak istedim normalde aynı dosya içi indirect kullanıyotum fakat başka dosyaya yapamadım benim kullandığım formul bu şekilde =IF(INDIRECT("'"&$X$3&"'!R5")="";"";INDIRECT("'"&$X$3&"'!R5")) x3 te bir kutu var buradaki değeri sayfa adı olarak görüyo

şuanki istediğim gene G16 daki hücre sayfa ismi olacak ama programlar da olacak bu hücre bana imal emrinden veri çekicek

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
DOLAYLI formülünün çalışması için diğer dosyanın açık olması gerekiyor. Eğer açık olduğu halde sonuç alamıyorsanız formülü doğru kuramamışsınızdır. Önce normal formül yazın/oluşturun, sonra DOLAYLI'ya çevirin.

Excel Vers. ve Dili
23.03.2018
benim yukarı yazdığım çalışıyor ancak başka dosyadan veri çekenin nasıl oluşturulacağını bilmiyorum benim yazdığımın imal emrinin ilk sayfasında bir boş rapor var o dosyada 70 sayfa veri var ben görmek istediğim kodu yazıyorum o boş sayfaya o kodun verilerini yazıyor

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

DOLAYLI işleviyle ilgili bir uyarıda bulunmak isterim.
NOT: YUSUF Bey aynı uyarıda (diğer belgenin açık olması şartı) bulunmuş zaten.
.

Excel Vers. ve Dili
23.03.2018
Merhaba.

DOLAYLI işleviyle ilgili bir uyarıda bulunmak isterim.
NOT: YUSUF Bey aynı uyarıda (diğer belgenin açık olması şartı) bulunmuş zaten.
.
belgenin açıl olması gerektiğini biliyorum o benim için sorun değil ben kodu oluşturamıyorum sadece

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
İki belge de açıkken formülü = diye yazmaya başlayın ve diğer belgedeki A1 ile toplama yapacaksanız, diğer belgeye geçip fareyle o hücreyi seçin ENTER ile formülü tamamlayın.
Sonra bu formül metninden hangi kısımları başka bir hücreden alacaksanız bu formül üzerinde değişiklik yaparak formül METNİNİ oluşturun ve bunu da DOLAYLI parantezi içine alın.
Daha net nasıl anlatılır bilemiyorum doğrusu.

Sonuçta aşağıdaki gibi bir formül metni oluşacaktır.
Mavi kısım ilgili belgenin adı, kırmızı kısım sayfa adı, bunun sonuna formülü uyguladığım belgede O1 hücresine yazdığım hücre adresini ekledim ve işlemi tamamladım.
Artık iki belge de açıksa Masraf yerlerine göre dağılım.BRN (1).xlsx adlı belgedeki belirlediğim hücresini asıl belgeme almış oluyorum.
.
Kod:
=DOLAYLI("[COLOR="Blue"]'[Masraf yerlerine göre dağılım.BRN (1).xlsx][COLOR="Red"]ÖZET[/COLOR]'![/COLOR]"&O1)

Excel Vers. ve Dili
23.03.2018
İki belge de açıkken formülü = diye yazmaya başlayın ve diğer belgedeki A1 ile toplama yapacaksanız, diğer belgeye geçip fareyle o hücreyi seçin ENTER ile formülü tamamlayın.
Sonra bu formül metninden hangi kısımları başka bir hücreden alacaksanız bu formül üzerinde değişiklik yaparak formül METNİNİ oluşturun ve bunu da DOLAYLI parantezi içine alın.
Daha net nasıl anlatılır bilemiyorum doğrusu.

Sonuçta aşağıdaki gibi bir formül metni oluşacaktır.
Mavi kısım ilgili belgenin adı, kırmızı kısım sayfa adı, bunun sonuna formülü uyguladığım belgede O1 hücresine yazdığım hücre adresini ekledim ve işlemi tamamladım.
Artık iki belge de açıksa Masraf yerlerine göre dağılım.BRN (1).xlsx adlı belgedeki belirlediğim hücresini asıl belgeme almış oluyorum.
.
Kod:
=DOLAYLI("[COLOR="Blue"]'[Masraf yerlerine göre dağılım.BRN (1).xlsx][COLOR="Red"]ÖZET[/COLOR]'![/COLOR]"&O1)

sizin yazdığınızda ben direkman sallıyorum a1 hücresine gelip = diyip başka dökümandan bir hücre seçsemde olur bendeki olay hücredeki sayı mesela 9876 bunu dolaylı linkinde sayfa adı yerinede yazıyor o dökümandaki o sayfaya gidiyor 70 80 sayfa var öteki belgede

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Maalesef ne istediğiniz tam olarak anlatamadınız. Dosya ve sayfa adlarını ayrı ayrı hücrelerden alan dolaylı formülü mü kurmak istiyorsunuz? Eğer öyleyse sayın Ömer Baran'ın verdiği formülde Mavi kısım sizin dosyanızda A1 hücresinde, Kırmızı kısım da B1 hücresinde olsun, bu durumda DOLAYLI formülü şöyle olacaktır:

Kod:
=DOLAYLI("'["&A1&".xlsx]"&B1&"'!A50")
Yukardaki formül ile A1'de yazan dosyanın (uzantı hariç), B1'de yazan sayfasının A50 hücresini getirecektir.