Dolaylı fonksiyonunda ad'ı iki defa kullanmak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba. İş yerimde acil lazım olan bir durum var. Dosyayı linkten indirebilirsiniz.
https://yadi.sk/i/OjRT5LJDuqGuc

Dosyada "branş" seçerken kategoriye göre seçiyor. Excel'in Listeler sekmesinde o ayarlamayı yaptım. Yani F2 hücresine E2 hücresini dolayladım. Mesela E2'de Hekim anadal kategorisi seçilirse 43 tane branş gelecek.

Ben G2 hücresinin de kategoriye göre gelmesini istiyorum. Yani G2 hücresine yine E2'yi dolaylamak istiyorum. Yine mesela E2'de Hekim anadal seçildiğinde F2'de 43 tane branş geliyorsa G2'de de belli başlı akademik unvanlar gelsin istiyorum ancak Hekim anadal ismi daha önce kullanıldı farklı isim kullanın diyor.

Sorumun özeti: Kategori sütununda "Hekim ana dal" seçildiğinde "Branş" sütunundan sadece 43 branş gelecek aynı zamanda "Akademik Unvan" sütununda da sadece 5 tane unvan gelmesini nasıl ayarlarım.

Teşekkür ederim şimdiden.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Umarım istediğiniz ekli belgedeki gibi bir şeydir.
.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba.

Umarım istediğiniz ekli belgedeki gibi bir şeydir.
.
TEGCreative teşekkür ederim.

Ömer BARAN hocam çok sağol mantığı anladım =eğer kullanılabildiğini bilmiyordum istediğim hale getirdim;
=EĞER(YADA(E2="Hekim_Ana_Dal";E2="Hekim_Yan_Dal";E2="Diğer_Uzman_Hekim");ana;EĞER(YADA(E2="Pratisyen_Hekim";E2="Diş_Tabibi");pr;EĞER(E2="Diş_Hekimi_Uzmanlık_Dalları";ud;EĞER(YADA(E2="Eczacı";E2="Diğer_Sağlık_Personeli";E2="Sağlık_Dışı_Branş");sd;BI1))))

Çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Ya hocam kodu düzenledim de biraz olması gereken tam şekline. formüldeki son iki parantezi almıyor karakter sınırı var galiba. Adlandırmaları bile tek harf yaptım napıcam şimdi :(
Olması gereken kod şu:
=EĞER(E2="Hekim_Ana_Dal";A;EĞER(E2="Hekim_Yan_Dal";B;EĞER(E2="Diğer_Uzman_Hekim";D;EĞER(YADA(E2="Pratisyen_Hekim";E2="Diş_Tabibi");E;EĞER(E2="Diş_Hekimi_Uzmanlık_Dalları";F;EĞER(YADA(E2="Eczacı";E2="Diğer_Sağlık_Personeli";E2="Sağlık_Dışı_Branş");G;A7))))))

Burada son iki parantezi almıyor :( Ben daha bu kodu listede aşağı çekicem E2'lerim E2000 falan olacak. Napıcam ben.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Akademik Ünvan alanındaki bahsettiğiniz 5 satırlık ünvan için "Hekim_Ana_Dal_2" ad tanımlamasını yapın.

Daha sonra veri doğrulamada =DOLAYLI(E2&"_2") formülünü kullanın. Bu şekilde istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Akademik Ünvan alanındaki bahsettiğiniz 5 satırlık ünvan için "Hekim_Ana_Dal_2" ad tanımlamasını yapın.

Daha sonra veri doğrulamada =DOLAYLI(E2&"_2") formülünü kullanın. Bu şekilde istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Hocam dediğinizi bir üstteki koduma nasıl uyarlayacağım?

Birden fazla kategorim var E2'de seçilecek. Her bir kategori için farklı akademik unvan gelmesi gerekiyor G2 hücresine. Tek bir dolaylı fonksiyonu işimi görmeyecek sanırım.

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe

Hocam dediğinize kafa yorunca çözdüm ve sadece =DOLAYLI(E2&"_2") kodunu yazarak bunu yapabildiğime inanamıyorum. Mükemmel bir bakış açısı. Çok teşekkür ederim.