Soru =DOLAYLI FORMÜLÜ HATA YARDIM ?

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 64 bit
Merhabalar,
İş güvenliği uzmanı olarak çalışmakta olduğum kurum personellerinin durumunu takip edebilmek için ekte yüklemiş olduğum dosyada ki gibi bir personel takip sistemi geliştirmeye çalışıyorum. Makrolar konusunda çok fazla bilgim yok.
Şimdi dosyamız iki sayfa şeklinde birisi görüntüleme sayfası birisi verileri girdiğim sayfa.
Çok fazla ilerleme kat ettim ama aşamadığım bir problem var.
Görüntüleme sayfasında personelin adı soyadı mesleği işe giriş tarihi kan grubu eğitim durumu vb. yazılı. Üsteki personel isimlerinden birini seçtiğim zaman veri sayfasında ki verilere göre görüntüme sayfasında otomatik personel sivil kartı oluşuyor. =dolaylı(a31) yazdığım zaman sürücü belgesi kısmından veri çekip oraya yazması gerekiyor ama ne yaptıysam başaramadım. Burada derdimi tam olarak anlata bildim mi bilmiyorum ama ekteki dosyayı incelerseniz ne demek istediğimi daha açık anlayacaksınız.
Yardımlarınızı bekliyorum.
personel takip sistemi

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba

A31, A32, A33 hücrelerindeki adres sayfası bilgi olarak yazılmış veri olarak değiştirerek deneyiniz.

="bilgi!AC"&$A$34+1

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 64 bit
Merhaba

A31, A32, A33 hücrelerindeki adres sayfası bilgi olarak yazılmış veri olarak değiştirerek deneyiniz.

="bilgi!AC"&$A$34+1
Ömer hocam verdiğiniz kodu yazdım ama yine olmadı sonuç alamadım. Yanlış uyguluyorum galiba. Mümkünse bir ekran resmi alarak gösterebilir misiniz ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ben yanlış olanı verip doğrusunu yazmanız gerektiğini söylemiştim.

Personel sicil sayfasındaki

A31 hücresine:
="Veri!AC"&$A$34+1

A32 hücresine:
="Veri!AD"&$A$34+1

A33 hücresine:
="Veri!AE"&$A$34+1

Yazarak deneyin.

Verdiğiniz örnekte buralarda bilgi sayfasında veri alacak şekilde düzenlenmiş. Oysaki tabloda bilgi sayfası yok veri sayfası var.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 64 bit
Merhaba

="bilgi!AC"&$A$34+1
Ömer hocam verdiğiniz kodu yazdım ama yine olmadı sonuç alamadım. Yanlış uyguluyorum galiba. Mümkünse bir ekran resmi alarak gösterebilir misiniz ?
Ben yanlış olanı verip doğrusunu yazmanız gerektiğini söylemiştim.

Personel sicil sayfasındaki

A31 hücresine:
="Veri!AC"&$A$34+1

A32 hücresine:
="Veri!AD"&$A$34+1

A33 hücresine:
="Veri!AE"&$A$34+1

Yazarak deneyin.

Verdiğiniz örnekte buralarda bilgi sayfasında veri alacak şekilde düzenlenmiş. Oysaki tabloda bilgi sayfası yok veri sayfası var.
Çok teşekkür ederim. Problem çözüldü. Ben olayı yanlış anlamışım meğerse :) çok mutlu oldum iki gündür uğraşıyorum çözemedim sorunu şimdi halloldu.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim, işinize yaradığına sevindim.