Dolaylı veri doğrulama listesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhaba arkadaşlar,

Ekteki tabloda veri doğrulama ile ilgili bir çalışma yaptım, tek değişkenlide bir sorun yaşamıyorum fakat birden fazla değişkenli veri doğrulamada sanırım biraz yardıma ihtiyacım var hem de mümkünse acil olarak.

dosyanın içerisinde f3 hücresinde gelen değerin alt kırılımı olan veri seçeneklerinin g3 te de listelenmesini ve hatta mümkünse g3'e gelen değer seçimine görede h3'e karşılığı olan seçenekleri getirmem gerekiyor, lütfen yardım.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Öncelikle başlığınızdaki "acil yardım lütfen" ibaresini kaldırın.
Bu sorunuzun çözümünü hızlandırmayacağı gibi aksine "site kurallarına uymadığınız için" sorunuz birçok arkadaş tarafından pas geçilecektir.
Bu ve bundan sonraki başlık seçimlerinizde Forum kurallarına uygun başlık belirlemeniz dileğiyle;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2010
teşekkürler üstadım, forum kullanımında açıkçası yeni olduğum için kurallar konusunda kısıtlı bilgiye sahibim, ama bir dahaki sefere dikkat etmeye çalışırım.
Tekrar teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Üstadım bir de veri doğrulamayı seçince ekrana gelen pencerenin kaynak bölümüne yazılan adress,match, counta ve indirect formülleriyle yazılan bir kod var bununla yapmak mümkün mü?
ve mümkünse bunun nasıl yapılacağı hakkında da yardımcı olabilirmisiniz lütfen

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Kullandığım versiyonda (Ofis 2003) böyle bir özellik göremedim. (yada ben bilmiyorum)
Belki 2010 kullanan arkadaşlar sorunuza çözüm getirebilir.
İyi çalışmalar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...