merhabalar sayfa2'de bir hücrede "=DOLAYLI("sayfa1"&"!A"&O3)" yazıyor. sayfa2'deki o3 hücreside başka yere bağlı bir sayı var. yani sonuçta formül sonucu değişken olarak örneğin sayfa1!a4 oluyor. buraya kadar hiçbir sorun yok. fakat geçenlerde sayfa1'de bir süttunun yanına sütun ekledim. bi baktım bu formüldeki A harfi otomatik olarak kayması gerekirken kaymamış. yani normalde bir sekmede yeni bir sütun açınca diğer sekmelerdeki formüllerde değişir ama değişmedi. sonra sayfa2'e geldim ve formülü "=sayfa1!a3" yaptım. sonra yine sayfa1 sekmesinde yeni bir sütün açtım. bu sekilde formül hemen değişiyo "=sayfa1!b3" oluyor hiç bir sorun yok. sanırım dolaylı formülünden dolayı içindekilerde sabit kalıyor.
özetle ben istiyorumki sayfa1de bir sütün ekleyince sayfa2de bulunan formülde"=DOLAYLI("sayfa1"&"!A"&O3)" ona göre değişsin. umarım anlatabilmişimdir. çok teşekkürler şimdiden
özetle ben istiyorumki sayfa1de bir sütün ekleyince sayfa2de bulunan formülde"=DOLAYLI("sayfa1"&"!A"&O3)" ona göre değişsin. umarım anlatabilmişimdir. çok teşekkürler şimdiden
Son düzenleme: