Dolu olan sütun daki veriyi almak

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/06/2023
Merhaba arkadaşlar kullandığım çalışmamda 15,21,ve 29 sütunların birinde veri olabilir ben 15 sütundaki verimi alabilmek için şu =EĞER($A10="";"";İNDİS(VERİ!$A:$AH;KAÇINCI($A10;VERİ!$AH:$AH;0);15)) formülü kullandım şimdi 15, 21, 29, sütunlarn hangisinde veri varsa o sütunun bilgilerini nasıl yazdırabilirim .Yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Küçük bir örnek dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
28/06/2023
Özür dilerim dosya eklememişim. Ödemeler ölümündeki taksitlerde o formülü kullandım .Ayrıca Kayıt sayfasındaki ara düğmesi içinde şu şekilde makroya ihtiyacım var.Öğrenciin okul numarısını girince adı soyadı sınıf şubeleri bilgilerini alıyorum ama öğretmen ve kurs adı seçildikten sonra ara tuşuna basınca kurs ödeme bilgilerini de ekaran almak istiyorum yardımcı olabilirseniz.sevinirim

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

E5 hücresine aşağıdaki formülü girip alta ve sağa doğru sürükleyiniz.

Kod:
=EĞER($A5="";"";İNDİS(VERİ!$A:$AH;KAÇINCI($A5;VERİ!$AH:$AH;0);KAÇINCI(E$4;VERİ!$A$1:$AH$1;0)))

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
28/06/2023
Sayın Korhan bey formülü kullandım ama bir sonuç alamadım.Yanlış mı yaptım bilemiyorum .Sorumu şu şekilde güncellesem sakıncası olur mu veri sayfasında aa sütununda öğrencinin durmu var buraya kontenjan kaydedilmişse listeye dahil etsin kurstan ayrıkdı ise listeye dahil etmesin bu mümkün mü acaba ? Hep sorun yaratıyorum ama özür dilerim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Önerdiğim formül şu mantıkla çalışmaktadır.

ÖDEME sayfasındaki E4-F4-G4 hücrelerindeki değerleri VERİ sayfasının birinci satırında arar ve ilgili kişiye ait sütundaki bilgiyi formülü uyguladığınız hücreye getirir.

Örnek dosyanıza göre ÖDEME sayfasındaki MESUT POLAT isimli kişi için E5-F5-G5 hücrelerinde görmek istediğiniz sonucu detaylı olarak açıklarsanız formülü ona göre düzenleyebilirim.

Son sorunuza gelince dosyanızın detayları hakkında bir bilgim yok. VERİ sayfasında AA sütununa istediğiniz açıklamalar kayıt edilince hangi listeye dahil edilecek ya da edilmeyecek? Bu konularıda detaylı olarak açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
28/06/2023
Sayın Korhan bey ödeme listesine deki taksitlere(1,2,3) öğrencilerin ödemiş olduğu miktarları veri sayfasından sınıf ve öğretmen ismine göre alıyor .Ödeme sayfasında sınıf ve öğretmen ismi açılır liste halinde.diğer sorum şu: öğrenci kursa kayıt yaptırdıktan sonra ayrılabiliyor yada kontenjan olarak kayıt kaptırabiliyor. bu durumda kayıt sayfasındaki öğrenci durumu bölümünde seçerek veri sayfasının aa sütununa kayıt yaptırıyoruz. Şimdi ödeme listesine eğer öğrenci kursa kontenjan olarak kayıtlı ise ücret ödemeycek dolayısyla onun yerine taksit bölümünde kontenjan yazacak.Ve öğrenci 2. ayda yda 3. ayda kurstan ayrıldı ise önceki taksitleri ödemiştir hangi taksit boş ve ayrıldı seçeneği işaretli ise ödeme listesine dahil etmesin .ödeme listesini oluştururken tüm veri sayfasından bilgi aramalı çünkü 2000 öğrenci de kayıtlı olabilir daha fazlada . Umarım aytıntılar bizi bir sonuca ulaştırır ilginiz ve yardımınız için teşekkürler

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Umarım istediklerinizi doğru anlamışımdır.

VERİ sayfanızda AH2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. İhtiyacınız kadar alttaki hücrelere sürükleyin.
Kod:
=EĞER(YADA(AA2="KURSTAN AYRILDI";TOPLA(AF2:AG2)<>2);"";MAK($AH$1:AH1)+1)
ÖDEME sayfasında E5 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. İhtiyacınız kadar sağa ve aşağıya doğru sürükleyin.
Kod:
=EĞER($A5="";"";EĞER(İNDİS(VERİ!$A:$AH;KAÇINCI($A5;VERİ!$AH:$AH;0);27)="KONTENJAN";"KONTENJAN";İNDİS(VERİ!$A:$AH;KAÇINCI($A5;VERİ!$AH:$AH;0);KAÇINCI(E$4;VERİ!$A$1:$AH$1;0))))

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
28/06/2023
Sayın Korhan Bey emeğiniz ve yardımlarınız için sonsuz teşekkür ederim . Tam istediğim gibi olmuş.Ayrıca excel le ilgili böyle site hazırlayan site yönetimine de minnettarım saygılarımla