dos tabanlı proğram

Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRÇE
dos tabanlı proğramdan exel 2007 e aktarılan sayıları exel sayı olarak görmüyor
uğraştım her türlü yolu denedim yapamadım ilginize teşekktürler şimdiden

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Aktardığınız sayıyı 1 ile çarparak deneyin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRÇE
cevabınız için teşekkür ederim ama özel yapıştırdan tut heryolu denedim ama olmadı çaresiz kaldım tablolar da işlem yapamıyorum sayı olarak görmüyor birtürlü

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sayın muygun'un bahsettiği bir ile çarpma aşağıdaki gibidir.

Bir hücreye 1 yazın bu hüceyi kopyalaın daha sonra sayıya çevirmek istediğiniz aralığı seçerek özel yapıştırdan çarp seçeneğini işaretleyiniz.

Eğer buşekilde işinizi görmüyorsa tabonuzda gereksiz karakterler var demektir. Bunları temizlemek gerekir. Tablonuzun küçük bir örneğini eklerseniz bizimde kontrol etme şansımız olur.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Benim de başıma (Özellikle (Mikrotop ticari program) ve Office 2000 kullandığımdan dolayı) çok sık geliyor. Değerli muygunun önerdiği gibi 1 rakamı ile çarpıp durumu düzeltiyorum. Ama şu var. 1 rakamlarını yazdığınız sütun da "Metin" özelliği içermemeli. Yani iki metini çarpmamalısınız. Yoksa çıkan çarpımlar yine toplanmaz. Bunun dışında sorun oluşacağını sanmıyorum. Değerli Ömerin önerdiği ise çok doğru. Benim aklıma gelmezdi doğrusu.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Eğer hiç olmuyorsa başka bir boş excel sayfası açıp orada deneyin bu işlemleri bakalım olacak mı